© foto Shutterstock

Aanstaande Hemelvaartsdag, op donderdag 9 mei 2024, kan je gratis dauwtrappen in Park De Hoge Veluwe. Het is een unieke kans om het Park te zien ontwaken op een tijdstip dat de poorten van normaal gesproken gesloten zijn voor bezoekers. 

Gratis entree

’s Morgens tussen 6.00 en 8.00 uur betalen wandelaars, fietsers en ruiters geen entree om het Park binnen te gaan. Auto’s mogen pas na 8.00 uur het Park in tegen het reguliere tarief; uiteraard kan je voor die tijd tegen betaling wel parkeren op de parkeerplaatsen bij de ingangen. 

Dauwtrap-picknickpakket

Het Parkrestaurant is deze dag open vanaf 06.30 uur. De hele dag kan je er speciale dauwtrap-picknickpakketten kopen die je vooraf kan reserveren.

Eeuwenoud gebruik

Dauwtrappen is een eeuwenoud gebruik.  Vroeger stond men al om 3.00 uur 's nachts op om zingend en op blote voeten op het gras te gaan dansen. Hier komt dan ook de term ‘dauwtrappen’ vandaan. Men geloofde in een helende werking van dauw op het gras. Nog altijd zijn er duizenden Nederlanders er ieder jaar op Hemelvaartsdag op uit trekken om te gaan dauwtrappen.

Meer informatie vind je op de website van het Park

Deel dit artikel