© foto S4D - Ger Loeffen
© foto S4D - Ger Loeffen

Wil je dit jaar aan één van de vele vierdaagsen meedoen? Dan kan de door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) geintroduceerde app je helpen bij de voorbereiding.

Met de - gratis – app ’Wandel.nl Vierdaagse Experience’ kun je je op een verantwoorde manier voorbereiden op een vierdaagse- of andere meerdaagse wandeltocht.

Als je de app gebruikt krijg je een trainingsschema voor de vierdaagse-afstand van je keuze. Daarnaast zijn er elke week tips, adviezen en aardige ‘weetjes’. Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWBN: “Om blessures te voorkomen, is een juiste voorbereiding op een vierdaagse wandeltocht essentieel. Vier dagen achtereen 30, 40 of 50 kilometer wandelen, dat doe je niet zomaar. Wil je ten volle kunnen genieten van een vierdaagse wandeltocht, dan is het verstandig om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te komen. Maar waar en hoe begin je? Hoe train je voldoende en blijf je tóch blessurevrij? Hoe pas je de training in in je dagelijkse bezigheden? Deze app biedt je hierbij de helpende hand, met duidelijke schema’s en praktische tips.”

De trainingsschema’s en -adviezen in de app zijn ontwikkeld door gediplomeerde wandeltrainers, met veel ervaring in de begeleiding van vierdaagsewandelaars. Voor een gedegen voorbereiding is het verstandig de app te downloaden en te beginnen met trainen. Maar je kunt als geoefend wandelaar natuurlijk altijd later ‘instappen’.

De gratis Wandel.nl Vierdaagse Experience app is te gebruiken op Android en Apple smartphones. Alle informatie hierover kun je vinden op de website van de KNWB.

www.wandel.nl/4dapp.

Deel dit artikel