© foto VVV Zuid-Limburg
© foto VVV Zuid-Limburg

Welke gemeente in Nederland wordt Wandelgemeente van het Jaar in 2019? Overal in Nederlandse gemeenten worden wandelpaden, ommetjes, kuiertochten, thematochten en knooppuntenroutes uitgezet. Wandelkrant ‘te voet’ beoordeelt de gemeenten op wandelvriendelijkheid. En jij mag meebeslissen! 

De gemeenten Raalte in Overijssel, Opsterland in Friesland en Valkenburg aan de Geul in Limburg zijn genomineerd op basis van een enquete over de wandelvriendelijkheid onder alle gemeenten in Nederland. Vervolgens zijn de gemeenten ter plaatse getest door de verslaggevers van ‘te voet’, die de mooiste wandeling in de gemeente hebben gelopen en die gemeente én route hebben beoordeeld op diverse criteria.

Ook jouw stem telt mee voor deze verkiezing. Stem mee op deze website en kies zelf jouw Wandelgemeente van het Jaar. Stemmen kan vanaf vandaag. Vanaf elk IP-adres kan slechts eenmaal worden gestemd. De verkiezing sluit op 17 mei 2019 om 18.00 uur. Als je hebt gestemd kun je elk moment volgen welke gemeente er aan de leiding gaat.

Deel dit artikel