Op 22 juni is het weer zover, dan organiseert Stichting De Groene Koepel voor de vierde maal in successie de Dag van de Kampvuurmuzikant. Maak je akoestische muziek en wil je dat graag eens laten horen bij een knapperend kampvuur? Geef je dan voor 1 mei op via het daarvoor bestemde inschrijfformulier

De Dag van de Kampvuurmuzikant is eigenlijk een ode aan het gezamenlijk muziek maken bij open vuur. Want zeg nou zelf, wie heeft er géén leuke herinneringen aan samen muziek maken en zingen bij een lekker kampvuurtje? En op de Natuurkampeerterreinen ben je dan op de juiste adres, want daar is bijna altijd een kampvuurplek aanwezig.

Op elke locatie binden vijf muzikanten de strijd aan met elkaar. Ieder speelt twintig minuten. Dat kunnen zelf gecomponeerde nummers zijn of juist gezellige meezingers. Het publiek bepaalt wiens act het best past bij het kampvuur. Zo wordt er per locatie één muzikant - of groep muzikanten - tot publieksfavoriet uitgeroepen. Die worden dan weer uitgenodigd om te komen spelen op het Kampvuurfestival op zaterdag 7 september 2019, de finale van dit evenement.

Voorwaarde is dat de muziek akoestisch is. Verder mag je zowel alleen als met een groter gezelschap op komen treden met de instrumenten van je keuze: van gitaar tot harp en van banjo tot didgeridoo.

Vorig jaar werden de kampvuursessies uitstekend bezocht. Zowel publiek als muzikanten waren laaiend enthousiast. Vanzelfsprekend ben je ook dit jaar als toeschouwer van harte welkom om de sessies bij te wonen op één van de Natuurkampeerterreinen. En dat kan mét of zonder nachtje kamperen. De kampvuursessies worden gehouden op een 25-tal Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen in heel Nederland. Je dient je wel even van tevoren aan te melden bij het terrein waar je als toeschouwer heen wilt.

Als je graag mee wilt doen als muzikant kun je je tot 1 mei aanmelden via dit inschrijfformulier. Hier staan ook de voorwaarden waaraan je moet voldoen om te kunnen deelnemen.

Deel dit artikel