Stempelen aan de overkant! © foto Gemeente Westerwolde
Stempelen aan de overkant! © foto Gemeente Westerwolde

Morgen is het zover, dan kun je de Noord- en de – fonkelnieuwe - Zuidroute van het Pronkjewailpad bewandelen. Veel wandelaars staan al te trappelen, want deelnemen aan het Pronkjewailpad is: stap voor stap de provincie Groningen ontdekken én Groningers ontmoeten.

Je kunt als wandelaar verhalen horen en kennismaken met – zonder enige twijfel – het meest gastvrije pad van Nederland. Op deze wandelroute ontdek je alle toeristische toppers van de provincie: de stad Groningen, het Nationaal Park Lauwersmeer, de Wadden, vesting Bourtange, de borgen, de wierden en de kerken. Al deze toppers worden met elkaar verbonden via de Noord- en de Zuidroute van het Pronkjewailpad.  

Het concept van het Pronkjewailpad wordt in de basis gevormd door de Pronkjewail App en de Pronkjewail Stempelkaart. Hiermee ga je op stap en je verzamelt in elk dorp waar je komt gaat minimaal één stempel. Het Pronkjewailpad is een avontuur waarin je Groningen én de Groningers ontmoet. Een avontuur waarin je wordt ondergedompeld in de Groningse gastvrijheid.  

Wie durft? De Pronkjewail Noord- of Zuidroute: tweemaal 55 dorpen, 150 stempelposten, een wandelperiode van zes en een halve maand en één huldiging!

Inschrijven voor het Pronkjewailpad kan via het inschrijfformulier. Wil je eerst nog meer informatie? Neem dan een kijkje op de website en verdiep je in alles wat met het Pronkjewailpad te maken heeft.  

Deel dit artikel