© foto Anke Opdam
© foto Anke Opdam

Inspirerende voorstellingen van Muziektheater De Plaats en de kasteeltuin die aangekleed is met kunstvoorwerpen. Verder figuranten, acteurs en muzikanten, die je proberen mee te nemen naar een andere wereld. Of gewoon fijn relaxen op strandstoelen en tussendoor iets drinken of eten.

Dat kan allemaal tijdens het LandGOEDfestival dat van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2019 plaatsvindt in de tuinen van landgoed Middachten in De Steeg nabij Arnhem. 


De basis van het festival is de voorstelling van Muziektheater De Plaats uit Arnhem, met de titel ‘Gedroomd Land’. Een avontuurlijke drieluik voor jong én oud, waarbij vooral het contact tussen adel en het gewone volk aan de kaak wordt gesteld. Gedurende de voorstelling neemt het theatergeszelschap je mee naar drie verschillende locaties op Middachten: naar de laan, het groene theater en het voorplein van het kasteel. Aan de optredens doen acteurs, een koor en een orkest uit de omgeving mee. De voorstelling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar.


wandelnieuws middachten plattegrond aquarel jan egas

Middachten plattegrond - aquarel Jan Egas

De tuinen van Middachten zijn tijdens het festival omgedoopt tot één ware kunsttuin. Er is echt van alles te zien en te beleven. Diverse kunstenaars uit de regio - theatermakers, muzikanten en voordrachtskunstenaars - laten de verbeelding spreken. De verschillende acts vormen samen een puzzel, die door bezoekers aan de hand van aanwijzingen opgelost kan worden. En wil je je kinderen of kleinkinderen meenemen; op zaterdag- en zondagmiddag is er een speciaal kinderprogramma.

Het LandGOEDfestival is een reizend festival. En Middachten is slechts één van de locaties. De andere plekken in 2019 zijn de Lage Oorsprong in Oosterbeek, Kasteel Rosendael in Rozendaal, Kasteel Zypendaal in Arnhem en het Belmonte Arboretum in Wageningen. De entree tot het landGOEDfestival is gratis. Wil je de voorstelling van Muziektheater De Plaats bijwonden? Voor € 10,00 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 5,00 p.p.) is dat mogelijk. Het is dan wel noodzakelijk tijdig te reserveren via de website van Muziektheater De Plaats.

De tuinen zijn goed toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Honden zijn helaas niet toegestaan.
Nog meer informatie? Bezoek de website van Landgoed Middachten

Deel dit artikel