Eén app, één dag en duizenden lopers! Imagine Run wil, in samenwerking met de Hartstichting, iedereen op Wereld Hart Dag op 29 september a.s. in beweging krijgen door middel van het grootste virtuele wandel- en loopevenement ooit.

Het virtuele evenement kan overal ter wereld plaatsvinden. Afstand, tempo, waar en met wie je loopt bepaal je helemaal zelf. Dit alles met de app Imagine Run, een gratis bewegingsapp, ontwikkeld door Edwin Kuipers en Jacques de Krom. De app werd in het voorjaar van 2018 gelanceerd en biedt mensen de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze te gaan bewegen. 

Voor Kuipers zit er overigens een sterk persoonlijk motief achter de ontwikkeling van de app. Hoewel hij zijn hele leven dagelijks volop beweegt, werd hij op 45-jarige leeftijd toch geveld door een hartstilstand. Familie, buren en ambulancepersoneel, maar bovenal zijn uitstekende conditie, redden zijn leven. Nu, ruim twee jaar later, goeddeels hersteld en vastbesloten gezond te blijven leven, bedacht hij deze unieke app. 

wandelnieuws imagine run

Hoe werkt de app Imagine Run? Overal ter wereld worden routes van verschillende afstanden aangeboden, zodat je per direct je wandel- of hardlooproutine kunt starten. Waar je je ook bent! Je geeft op de app aan hoeveel kilometer je wilt wandelen of hardlopen. Je krijgt vervolgens de keuze uit drie verschillende routes. De route wordt begeleid door middel van stemnavigatie en een visuele kaart (vergelijkbaar met Google Maps). Als gebruiker bepaal je zelf startpunt, afstand en snelheid waarmee je wil wandelen of hardlopen.

Deel dit artikel