Zaterdag 25 en zondag 26 januari genoten meer dan 13 duizend wandelaars van de prachtige natuur in de omgeving van Egmond aan Zee. Tijdens deze twee dagen liepen de deelnemers 10,5 of 21,1 km traditiegetrouw langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat.

De wandelaars hebben op beide dagen kunnen genieten van prima wandelweer. Zowel zaterdag als zondag begon koud, maar eenmaal in beweging was dit geen enkel probleem meer. Op zondag deed in de middag het zonnetje zelfs enkele pogingen zich te laten zien. En zoals altijd was Sporthal De Watertoren weer twee dagen het decor van uitbundige gezelligheid; er werd weer gedanst en geroeid dat het een lieve lust was.

Bij de inschrijving kon er worden gekozen tussen één of twee dagen wandelen. De Noordroute loopt richting Bergen aan Zee en de Zuidroute gaat richting Castricum aan Zee. Beide routes bleken even geliefd bij de deelnemers, die onderweg met volle teugen hebben genoten van de heerlijke natuur.

De Egmond Wandel Marathon staat bekend duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan. Dit jaar zijn hier weer een aantal nieuwe stappen in gezet. Zo konden deelnemers bij inschrijving een wandelshirt bestellen dat gemaakt is van gerecyclede petflessen. Per bestelling worden zes petflessen van de vuilnisbelt weggehouden. Uiteindeijk hebben 3.500 petflessen op deze wijze een nieuw leven gekregen. Verder werden er 'Fuse Bottles' verkocht op de startlocatie, die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Wandelaars konden onderweg hun bidons vullen bij enkele watertappunten, geplaatst door PWN. En deelnemers werden opgeroepen zwerfafval mee te nemen van het strand en uit de duinen en dit in te leveren bij de finish. Dit is goed opgepakt door de wandelaars; honderden deelnemers leverden zwerfafval in. Fantastisch!

PWN is sinds 2020 het nieuwe goede doel van de Egmond Wandel Marathon. Elk jaar kunnen wandelaars bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen voor het gekozen goede doel. PWN gaat het bedrag gebruiken ten behoeve van de vogels in het Noordhollands Duinreservaat. Manager Raymond Duindam van het Noordhollands Duinreservaat mocht in totaal liefst € 12.751 euro in ontvangst nemen voor dit prachtige goede doel.

De 18e editie van de Egmond Wandel Marathon vindt plaats op 23 en 24 januari 2021. Kijk voor meer informatie en foto’s op de website van de Egmond Wandelmarathon of op de Facebookpagina.

Deel dit artikel