© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Harry Stegeman heeft onlangs met 'Lopen langs de Linge' een nieuw wandelboek gemaakt en uitgegeven in samenwerking met KNNV Uitgeverij. Stegeman maakte eerder het boekwerk ‘Langs de Nederrijn’.

In ‘Lopen langs de Linge’ wandelt Stegeman van Doornenburg naar Gorinchem in acht – lange – wandelingen. Hij doet daarbij oude landgoederen, verdedigingslinies en dijkdorpen aan en staat ook stil bij locaties die je doen herinneren aan oorlogen in het verleden. Stegeman: ‘De Linge is een rivier met twee gezichten. Wat in het begin nog een rechte wetering is, verandert uiteindelijk in een volop meanderende rivier tussen de dijken”.

Zijn wandelingen gaan zo dicht mogelijk langs de Linge en de auteur vertelt uitvoerig over wat hij ziet en weet van het gebied. ‘Lopen langs de Linge’ is een boek met verhalen over het rijke, bijzondere verleden van het gebied, waarbij de rivier het uitgangspunt is. Het is niet direct een boek met wandelingen die je na kunt lopen; het is eerder een boek dat je uitdaagt zelf eens op verkenning te gaan langs de Linge.

'Lopen langs de Linge' is te koop via de webshop van KNNV Uitgeverij.

wandelnieuws lopen langs de linge

Deel dit artikel