ECO EGO combineert natuur, cultuur en wandelen

De herfst vier je natuurlijk in Berg en Dal. Waarom? Omdat je hier eindeloos kunt wandelen. Waar heb jij vandaag zin in? De boerenlandpaden, de wijngaarden, dorpsommetjes, een toegankelijke wandeling of de Berg en Dalse Kroegjesroute… Kies maar!

In Berg en Dal zijn we trots op ons mooie landschap en dat vieren we met allerlei wandelactiviteiten in de Herfst Wandelweken. Hieronder lees je een paar wandelactiviteiten ter inspiratie. Hou de website www.wandeleninbergendal.nl in de gaten voor het volledige overzicht.

Walk of Wisdom Inspiratiewandeling  

De Walk of Wisdom is een eigentijdse pelgrimsroute in ons eigen land. Tijdens deze wandeling met een beschouwend tintje loop je in stilte 4,2 km lang van huiskamercafé Oortjeshekken naar het terras van het Roosje van Ooy. Je loopt een deel van de Walk of Wisdom, maar dan achterstevoren. Onderweg wordt de stilte een aantal keer onderbroken voor een terugblik op inspiratiemomenten uit deel 1 van het Pelgrimsgetijdenboek getiteld: "Op weg naar wijsheid" waarin het mysterie van de inspiratie centraal staat. 

Je kunt je op 29 oktober om 10.30 aansluiten bij deze Inspiratiewandeling. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is €9,99, inclusief koffie/thee en het eerste hoofdstuk van Op weg naar wijsheid als e-boek.

wandelnieuws walk of wisdom inspiratiewandeling gemaakt door manja

Walk of Wisdom © foto Manja

Combineer natuur, wandelen en cultuur met ECO EGO

Trek de natuur in met ECO EGO! Ieder seizoen kun je een nieuwe route beleven. Zon, wind, mist of regen: de natuur verandert mee. ECO EGO speelt met de wisselwerking tussen jou en je omgeving. Vanaf huiskamercafé Oortjeshekken wandel je de weidse natuur van de Ooijpolder binnen. Onderweg worden je zintuigen op allerlei manieren geprikkeld. Je natuurbeleving wordt versterkt door kunst, muziek, theater, dans of poëzie op de route: de artiesten laten zich leiden door de omgeving. Je sluit de tocht af met een drankje bij Oortjeshekken. Op 22 oktober kun je aansluiten bij de wandelingen om 10:00, 12:00 en 14:00. Kijk voor andere wandelingen van ECO EGO en praktische info op de website van Theatergroep Greppel.

Ontdekkingstocht voor kinderen Van Bronnenbos naar Ooijpolder

Samen lekker struinen door het Bronnenbos en daarna over een loopbrug en met een trekpontje naar de Ooijpolder. Kinderen gaan de natuur ontdekken aan de hand van leuke opdrachten en gebruiken daarbij alle zintuigen.

In het Bronnenbos borrelt water op dat een lange ondergrondse reis gemaakt heeft. Daarom  groeien hier bijzondere planten. Onderweg kun je drinkwater uit een 55 meter diepe bron tappen. Grote kans dat je knaagsporen van de bever tegenkomt. Misschien zelfs van Midas het Moerasmonster…

De ontdekkingstocht is op 25 oktober om 14.30 uur onder begeleiding van natuurgids Emmie Nuijen van Rivier Actief. Deelname aan de ontdekkingstocht is gratis. Wel graag even aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De ontdekkingstocht kun je ook op eigen gelegenheid doen. De route heet “Van Bronnenbos naar Ooijpolder” en kun je gratis downloaden op www.wandeleninbergendal.nl. Op de website van www.struingids.nl vind je verschillende verkoopadressen van de papieren Struingids waar deze route ook in staat.

Meer informatie over de Herfst Wandelweken in Berg en Dalbend wandelgemeente van het jaar 2020 rgb

Alle wandelingen en activiteiten vind je op www.wandeleninbergendal.nl. Trek je wandelschoenen maar aan en ga lekker wandelen en genieten van de herfst in Berg en Dal, Wandelgemeente van het jaar 2020!

Deel dit artikel