© foto's Turismo de Tenerife

De Camino de Las Vegas op het verrassende eiland Tenerife is een uitdagende rondwandeling van 7 óf 12 kilometer. Het beginpunt van de wandeling ligt in de buurt van Granadilla de Abona, bij het buurtschap van Las Vegas. Je wordt aangeraden de route ‘met de klok mee’ te bewandelen…

Je wordt eerst door een akkerbouwgebied geleid en komt vervolgens uit in een dennenbos. Na 1,3 km vind je aan de rechterzijde zeer interessante grotten, die in vroegere tijden als woning dienden. Je loopt vervolgens - evenwijdig aan een lavatong - een kilometer omhoog tot je aan de voet van de Risco del Muerto staat. Je kan daar, op de splitsing, links aanhouden (volg de aanduiding ‘Muerte”), een pad dat je in een kloof brengt, waarna je via een lusje weer terug kan gaan. Je kan echter ook doorlopen via het hoofdpad (rechts aanhouden). Na ca. 4 km kom je dan op een verharde weg, die je via het geel gemarkeerde pad weer terugvoert naar het beginpunt.

wandelnieuws tenerife pr tf 83 1 las vegas escurriales gal05

Onderweg word je getrakteerd op prachtige uitzichten over de Abona Vallei en over de zee. De route is uitdagend, maar niet echt zwaar; in het eerste deel klim je 1000 meter en die ga je in het tweede deel ook weer naar beneden. Over de korte route doe je ongeveer 2.30 uur; over de lange route circa 5 uur.

Meer informatie vind je op de website van Turismo Tenerife

 

wandelnieuws tenerife pr tf 83 1 las vegas escurriales gal03

Deel dit artikel