Hunzeloopwandeltocht: schitterende natuur

Ook dit jaar is er op de derde zaterdag in september - 21 september 2024 - weer de Hunzeloopwandeltocht.  Elk jaar worden er nieuwe routes uitgezet van 2,5 tot en met 25 kilometer met veel natuur en verrassende doorkijkjes.

Over kronkelende bos- en zandpaden, bruggetjes, met mooie vergezichten kortom volop afwisseling. De routes gaan dit jaar door het unieke natuurgebied van het Nationaal Park Drentsche Aa. In dit oeroude landschap slingert de beek ‘Drentsche Aa’ al sinds mensenheugenis door het landschap. Het is één van de weinige beekstelsels in Nederland die nauwelijks door de mens is aangetast. Mee doen betekent kennismaken met het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa.  

Natuur, cultuur en gezelligheid

Natuur, cultuur en gezelligheid zijn de kernwoorden die bij de Hunzeloopwandeltocht horen En dat begint al bij de start aan het Achterom in Zuidlaren op de brink waar jaarlijks de oudste paardenmarkt van Europa wordt gehouden. Alle deelnemers worden daar verwelkomd met een gratis kopje koffie/thee en een echt Drents kniepertje.

Festival Vitaal

Gelijktijdig met de Hunzeloopwandeltocht wordt in het centrum van Zuidlaren het Festival Vitaal georganiseerd door Sport Tynaarlo en de Zuidlaarder ondernemers. Kortom, er is die dag van alles te beleven in Zuidlaren en omgeving! Als je van buiten zijn en bewegen houdt, is dit een dag om niet te missen.

TIP: 

Vind je Zuidlaren te ver voor alleen een wandeling? Kijk dan eens op de site van Camping De Vledders naar de verblijfsmogelijkheden voor een gezellig weekendje weg in de Oerprovincie van Nederland.

Meedoen

Hou je van natuur, cultuur en gezelligheid?  Kom dan naar Zuidlaren op 21 september 2024 en doe mee. De opbrengst van de Hunzeloopwandeltocht komt ten goede aan Het Drentse Landschap, die dit op haar beurt weer investeert in het Drentse landschap. Zodat we niet alleen nu maar ook in de toekomst kunnen blijven genieten van alles wat Drenthe zo mooi maakt. Meer informatie is te vinden op de website van de Hunzeloopwandeltocht. U kunt zich daar ook inschrijven. Doet u mee?

Ga hier naar de website van de Hunzeloopwandeltocht

Deel dit artikel