© foto's Le Champion / SPARK

De bruisende binnenstad, de parken in herfstkleuren en de klassieke volksbuurten maken Amsterdam speciaal. Op zaterdag 19 oktober is het tijd om de hoofdstad op een verrassende manier te beleven.

De 10e editie van de Amsterdam City Walk biedt zes verschillende routes van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km om te voet kennis te maken met Mokum. Met onder meer een limited edition biertje wordt er figuurlijk stilgestaan bij de jubileumeditie van het wandelevenement.

wandelnieuws acw gracht spark

Drie unieke startlocaties

Met drie unieke startlocaties beleven de wandelaars een vliegende start van hun Amsterdam Experience. Deelnemers aan de 17, 20, 26 en 33 km starten vanuit het iconische Olympisch Stadion. De 14 km-wandelaars beginnen hun wandeltocht om de hoek van het Westerpark. Het bekende Rembrandtplein in het hart van de stad is de startlocatie van de 10 km.

wandelnieuws acw donker spark

Populariteit wandelevenement groeit

Al meer dan 6.500 enthousiaste wandelaars staan ingeschreven om op zaterdag 19 oktober de uitdaging van een van de zes afstanden aan te gaan. Dat is een groei van 1.000 wandelaars vergeleken met hetzelfde moment vorig jaar. De 17 km-afstand met start in het Olympisch Stadion is het populairst, op de voet gevolgd door de route van 10 km met start op het Rembrandtplein.

wandelnieuws acw langs boten spark

Naast de duizenden Nederlandse deelnemers verwelkomt de organisatie ook sportievelingen uit onder meer Brazilië, Japan en Zwitserland aan de start van deze Amsterdam Experience.

Limited edition jubileumbier

In samenwerking met Two Chefs Brewing presenteert de organisatie van de Amsterdam City Walk speciaal voor wandelaars het Finish Line bier. Two Chefs Brewing is een onafhankelijke brouwer van craft bieren gevestigd in Amsterdam.

wandelnieuws acw station spark

De 10e editie van de Amsterdam City Walk wordt zo nog leuker en lekkerder gemaakt. Het limited edition bier is voor wandelaars en liefhebbers in een twopack verkrijgbaar via www.amsterdamcitywalk.nl.

Wandel mee voor Stadsherstel Amsterdam

Om het geliefde Amsterdam ook voor toekomstige generaties te behouden, is Stadsherstel Amsterdam het goede doel van de Amsterdam City Walk. Stadsherstel redt monumenten en panden in de hoofdstad, door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Het project dat dit jaar in de schijnwerpers staat is de restauratie van het Amsterdamse regentenhuis aan de Kloveniersburgwal 47. Stadsherstel Amsterdam start na de zomer van 2024 met de restauratie van het pand om het geschikt te maken voor een nieuwe bestemming. In de zaal, die overigens door de huisarchitect van V&D ontworpen is, zal dan volop ruimte zijn voor iemand of een organisatie die het pand een mooie toekomst kan geven.

wandelnieuws acw meiden spark

Beleef Amsterdam als nooit tevoren

Wil jij ook genieten van de verborgen parels en wereldberoemde highlights die Amsterdam rijk is? Het bemachtigen van een van de gewilde startbewijzen voor de 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km is mogelijk via www.amsterdamcitywalk.nl.

wandelnieuws acw witgebouw spark

Ga hier naar de website van de Amsterdam City Walk

Deel dit artikel