© foto Shutterstock

De Kampina in Noord-Brabant werd 100 jaar geleden door Natuurmonumenten van de familie Van Tienhoven overgenomen en dat gaat groots gevierd worden. Destijds was het de redding voor de voor het uitgestrekte heidegebied dat dreigde te verdwijnen.

Op zondag 8 september organiseert eigenaar en beheerder Natuurmonumenten een feestelijke dag vol met activiteiten. Zo zijn er boeiende excursies, een gezellige natuurmarkt en kunnen kinderen er op ontdekkingstocht gaan.

Honderd jaar natuurbescherming

Natuurmonumenten kocht 100 jaar geleden het eerste deel van de Kampina. Inmiddels is dit geweldige natuurgebied uitgegroeid tot maar liefst 1600 hectare, met eindeloze heidevelden, prachtige vennen, bossen en kronkelende beken.

wandelnieuws kampina 2 shutterstock

© foto Shutterstock

Kennis en passie

De festiviteiten zijn te vinden rond de oude werkschuur tegenover Huize Kampina, waar het 100 jaar geleden allemaal begon. Er is een natuurmarkt waar je meer te weten komt over de Kampina. Verder kan je er alles te weten komen over natuurorganisaties, boswachters en vele anderen die graag hun kennis en passie voor de Kampina met je willen delen. Je kan ook mee op een van de vele excursies, zodat je dit unieke natuurgebied nog beter kan leren kennen.

Meer informatie

Het eeuwfeest vindt plaats op 8 september rond de oude werkschuur tegenover Huize Kampina. De infomarkt is voor iedereen gratis toegankelijk. Als je aan een activiteit wilt meedoen - bijvoorbeeld een excursie - betaal je een vaste bijdrage van € 5,- per persoon. Voor de leden van Natuurmonumenten zijn deelname gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, dan kan je je van tevoren voor activiteiten aanmelden.

Bekijk hier het volledige programma

Deel dit artikel