Silvretta groep huttentocht

Het landschap in de Silvretta-regio wordt gedomineerd door de aanwezigheid van meerdere bergtoppen met een hoogte van meer dan 3000 meter. Met name aan de noordzijde, in Oostenrijk en Zwitserland ten noorden van de Flüelapas, zijn een groot aantal grotere en kleinere gletsjergebieden te vinden.

Daardoor heeft dit gebied de bijnaam ‘Blauwe Silvretta’ gekregen. Hoewel ook deze gletsjers zich de laatste jaren steeds verder terugtrekken en de permafrost-grens stijgt blijft het een uniek en fascinerend berggebied.

De Silvretta regio ligt in twee landen. Het grootste deel van het gebied bevindt zich in Zwitserland, hier vind je het ruigste deel van de Silvretta. De Oostenrijkse kant is daarentegen het bekendst bij bergwandelaars, mede vanwege de mooie uitzichten over de uitgestrekte gletsjervlakten. In de Silvretta-regio is het mogelijk om huttentochten te lopen voor zowel de (zeer) ervaren bergwandelaar alsook voor de beginnende bergwandelaar.

wandelnieuws silvretta regenboog

Huttentochten in Silvretta

Alle huttentochten in deze regio starten in het prachtige hotel Rössle te Galtür. Dit viersterrenhotel heeft een mooie wellnessafdeling en tevens een zwembad. Je overnacht er zowel bij aanvang van de tocht alsook aan het eind van de huttentocht.

Je hebt in deze regio de keuze uit diverse tochten, zowel qua zwaarte als qua duur.

In één van de hutten slaap je op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Dat is heel apart; je kunt hier even de EU verlaten. Tijdens één van de zwaarste huttentochten van het aanbod, de Silvretta Z, slaap je ook één nacht in de Silvrettahut, gelegen in Zwitserland. Dat zijn van die leuke ervaringen die je even meeneemt tijdens een huttentocht.

Silvretta Easy Going

De tocht ‘Silvretta Easy Going’ is speciaal gemaakt voor bergwandelaars die nog niet zoveel ervaring hebben met bergwandelen en tevens voor families met kinderen. Tijdens deze tocht van 6 dagen/5 nachten kom je langs meren, ga je over een pas en overnacht je in gezellige en authentieke hutten.

wandelnieuws silvretta overzicht

Uitdagend voor ervaren bergwandelaars

Het maken van een huttentocht in de top van het wandelsegment is hier ook mogelijk. Gedurende een tocht van 7 nachten kom je meermaals op een hoogte van 3000m en in een bijzonder ruig en adembenemend mooi landschap. Zoek je een mooie uitdaging, dan vind je die hier!

Na de huttentocht is niets fijner dan na een mooie tocht even lekker bij te komen in het viersterrenhotel Rössle. Verleng je reis met een paar nachten om helemaal uitgerust weer op pad te gaan.

Het jarige IDTravel (25 jaar jong) biedt vele en aantrekkelijke mogelijkheden voor het maken van een mooie en uitdagende tocht in de Silvretta.

Lees hier alles over de huttentochten van het jarige IDTravel in Vorarlberg - Silvretta

Deel dit artikel