Deze zomer kan je tijdens het wandelen over een aantal Klompenpaden langs de IJssel of door de IJsselvallei genieten van kunst!

Adrie Hottinga uit Vorchten zag de afgelopen jaren veel veranderen in het landschap van zijn woonplaats en Veessen en wilde dit graag vastleggen. Hij vond hierin samenwerking met Kees Muizelaar, die erom bekend staat mens en landschap heel krachtig te kunnen verstillen in zijn fotografie. Het resultaat is de prachtige fotoserie ‘Achter de IJssel’.

Achter de IJssel

Het land is er leeg, maar zeker niet verlaten. De mensen zijn er nogal op zichzelf, maar verstoppen zich niet. Het land achter de IJssel heeft eigen wetten op het gebied van schoonheid en van rust...

De omgeving

In de gemeente Heerde liggen, achter de IJsseldijk verstopt, de dorpjes Vorchten en Veessen. Vorchten heeft slechts 185 inwoners. Veessen telt 380 inwoners en met het buitengebied erbij zijn het er 670. In Veessen staat een basisschool en er zijn slechts drie winkeltjes. In het dorp wonen van oudsher de arbeiders die de kost verdienden in de steenfabrieken. In de zomer is er een pontje dat je over de IJssel brengt. Voor de jeugd die hier opgroeit is er eigenlijk niets, maar tegelijk juist heel veel; met ruimte, vrijheid en creativiteit kun je je eindeloos vermaken op het platteland.

Wil je je ook laten trakteren op onvervalste IJsselkunst tijdens je wandeling over een Klompenpad? De kunst is te zien is tijdens tijdens je wandeling over het Elsvoorderpad, Markluiderpad en Paddenpad.

Deze paden vind je op de website van Klompenpaden

Deel dit artikel