fiets- en wandelbus Afsluitdijk
De fiets- en wandelbus © foto De Afsluitdijk

Rijkswaterstaat zet momenteel een extra fiets- en wandelbus in op de Afsluitdijk. Zoals je wellicht weet is de dijk nog steeds gesloten voor wandelaars en fietsers.

Wegens werkzaamheden is de Afsluitdijk tot 2025 afgesloten voor wandelaars en fietsers. Daardoor is de etappe Den Oever - Zurich van zowel het Nederlands Kustpad als het Zuiderzeepad  deze zomer niet te wandelen. Veel wandelaars vinden de dertig kilometer rechtdoor over de Afsluitdijk met slechts water, wind en machtige wolkenluchten als gezelschap, een bijzondere ervaring. Maar gelukkig is er wél een alternatief (al zal je de unieke ervaring van wandelen over de Afsluitdijk nog een tijdje moeten missen): tussen Kornwerderzand en Den Oever rijdt een gratis fiets- en wandelbus.   

De fiets- en wandelbus rijdt het hele jaar door, maar tijdens de zomervakantie nét een beetje meer. Rijkswaterstaat zet namelijk tot en met 30 augustus een extra fietsbus in. En de bus stopt náást het start- en eindpunt, ook bij het Vlietermonument en bij Breezanddijk.  

Alle informatie over de gratis fiets- en wandelbus vind je de website van de Afsluitdijk.

 

Deel dit artikel