Nu we sinds anderhalf jaar massaal aan de wandel zijn gegaan en de kaart alsmaar groener kleurt, is het hoog tijd om de prachtige natuur buiten ons kikkerlandje te verkennen. Travelbase, organisator van actieve reizen, heeft deze drie mythische hikes voor je op een rijtje gezet. Leuk voor op je bucketlist!

The Peaks of the Balkan

Deze zeven dagen durende hike door Kosovo, Montenegro en Albanië wordt ook wel The Peaks of the Balkan genoemd. De route wordt als de ‘mooiste wandelroute wereldwijd’ gekwlificeerd, al is dat natuurlijk nogal subjectief.. De drie landen zijn niet de gemakkelijkste landen om er zelf op uit trekken. Daarom is er door de samensteller een volledige wandelroute uitgestippeld. Zo ben je ervan verzekerd dat je op de allermooiste plekken komt. De tocht loopt door ruige natuur en eenvoudige bergdorpen waar je kennis maakt met de uiterst gastvrije bevolking. Kijk hier voor meer informatie vind je hier.

Actieve zwavelpoelen, warme stoombronnen en zwarte lavastromen in IJsland

Geen ander land kent zo’n ruige natuur en diversiteit aan landschappen als IJsland. Tijdens deze vijf daagse wandeltocht trek je langs actieve zwavelpoelen, warme stoombronnen en zwarte lavastromen. Het landschap verandert elke dag; soms zelfs van uur tot uur. Na een intensieve wandeling is er gelegenheid om je vermoeide spieren in één van de vele warmwaterbronnen te ontspannen. Overnachten doe je in een tentje bij een shelter. Hier vind je nog veel meer informatie.

wandelnieuws ijsland

Langs de hoogste watervallen in Noorwegen

De Hardangervidda is één van de meest imposante natuurgebieden van de wereld. Dit hoogplateau strekt zich uit over meer dan 8000 km² en het is één en al natuur. Tijdens de hike trek je over de kliffen van de fjorden met fenomenale uitzichten. Overnachten doe je in een tent.  Eén van de hoogtepunten van de wandeltocht zijn de Stavali watervallen. Dit zijn vier watervallen bij elkaar die behoren tot de hoogste en mooiste watervallen van Noorwegen. Meer informatie vind je hier.

wandelnieuws tent fjorden

Deel dit artikel