De inschrijving van de 17e uitgave van de Egmond Wandel Marathon is sinds gisteren geopend. Het wandelevenement van Le Champion vindt – zoals altijd - plaats in het vierde weekend van januari: in dit geval op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020.

Tijdens de Egmond Wandel Marathon wandel je de ene dag zuidwaarts en de andere dag richting het noorden. De Noordroute gaat over het Noordzeestrand in noordelijke richting. De wandelaars die 21,1 km lopen gaan bij de Schoorlse Duinen van het Staatsbosbeheer van het strand de duinen in. De 10,5 km verlaat het strand al in een eerder stadium. Daarna wandel je het gezellige dorpje Bergen aan Zee binnen. Vervolgens loop je over de glooiende wandelpaden van dit duingebied terug naar Egmond aan Zee. Tijdens de Zuidroute loop je eerst over het Noordzeestrand in zuidelijke richting. Vervolgens verlaten de 21,1 km-wandelaars het strand in Bakkum (de 10,5 km gaat eerder de duinen in) om daarna langs de Kennemer Duincamping door de duinen op de Middenweg uit te komen. Daarna wordt via Egmond-Binnen de finish in Egmond aan Zee bereikt.

Inschrijven voor de 17e editie van de Egmond Wandel Marathon is mogelijk via de website. Je kunt als wandelaars zelf kiezen of je één of twee dagen mee wil wandelen en op welke dag je de Noord- dan wel de Zuidroute wilt lopen.

Deel dit artikel