Vier dagen wandelen in de natuur rond Apeldoorn. Wandelen langs een kabbelend beekje, over licht glooiende heidevelden, door een zandverstuiving of door uitgestrekte bossen.

Wandelen rond Apeldoorn is wandelen door pure natuur, met als extraatje de kans om edelhert, ree of wild zwijn te spotten. Vanaf de tweede dinsdag in juli is de Veluwe weer het gebied waar vier dagen achtereen wandeltochten worden uitgezet van, naar vrije keuze, gemiddeld twaalf, twintig, dertig, veertig of vijftig kilometer lengte.

Het is de week van de 67e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn (14 t/m 17 juli 2020), maar gelijktijdig en over dezelfde parkoersen als ‘de groenste vierdaagse van Nederland’, zijn er de vier Apeldoornse wandeldagen: ‘losse’ wandeldagen voor wie geen vierdaagse wil wandelen, maar kiest voor één, twee of drie sportieve dagen. Dagen waarop volop kan worden genoten van de Veluwse natuur, de gezellige sfeer van het evenement, de rustplaatsen en de finishlocatie, waar de wandelaars elke dag met muziek worden onthaald. Zeker de wandelaar die kiest voor de kortere afstanden kan in alle rust genieten van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft.

Het start- en finishterrein is gelegen aan de bosrand, zodat de wandelaars al direct na de start de natuur in gaan. Behalve bos en heide bieden de routes, afhankelijk van de gekozen afstand, ook passages door Natuurpark Berg en Bos, het paleispark van Kroondomein Het Loo en gezellige Veluwse dorpjes. De wandelroutes worden duidelijk met pijlen aangegeven. Op alle afstanden passeert de deelnemer één of meer rustplaatsen. Startaccommodatie en finish zijn op het terrein van de vv Victoria Boys, Berghuizerweg 153, 7312 SN Apeldoorn. Daar is in de directe omgeving in ruime mate gratis parkeergelegenheid voorhanden.

Inschrijven voor deelname kan via de website van de organisatie. Wie zich aanmeldt vóór 15 maart maakt kans op een mooie prijs én mag op 28 of 29 maart gratis deelnemen aan de Midden Veluwewandeltocht te Apeldoorn, zie daarvoor eveneens de website.

Meer weten over de Apeldoornse Vierdaagse? Lees het op de website of de Facebookpagina van de Cantharel 4Daagse Apeldoorn.

Via de website kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je steeds op de hoogte blijft van alles rond de 67e editie van deze groene vierdaagse.

Deel dit artikel