Werkend Nederland wordt opgeroepen om op donderdag 2 april 2020 van huis naar het werk te lopen. Of in ieder geval een deel van de afstand. Wat in 2015 begon, is nu een nationaal evenement, dat in 2020 haar 5-jarig jubileum viert.

De Wandel naar je Werk-dag maakt je bewust van de voordelen van bewegen tijdens de werkdag. De inschrijving voor de Wandel naar je Werk-dag 2020 is vanaf nu geopend via de website.

Dat onvoldoende lichaamsbeweging behoorlijk ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is allang bekend. Veel Nederlanders hebben werk, waarbij ze veel en langdurig zitten. Dat is een enorm probleem, aldus hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. “Lopen bevordert je creativiteit, verlaagt de stress en verhoogt je productiviteit”.

Omdat ook werkgevers het initiatief ondersteunen en er collega’s deelnemen, wordt de drempel om wandelend naar werk te gaan een stuk lager. Vanzelfsprekend is het niet voor iedereen haalbaar om de volledige afstand naar het werk te lopen. Daarom kun je het ook anders aanpakken, want alle stappen tellen mee. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld van huis naar het station lopen, of van de bushalte naar kantoor of parkeren eens wat verder weg dan normaal. Het biedt je daarbij de gelegenheid om ook eens lángs de file te gaan in plaats van erin te staan.

Aanmelden voor de Wandel naar je Werk-dag kan via de website.

In de video hieronder legt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder het allemaal nog eens uit.

 

Deel dit artikel