Heb jij ook zo'n zin om je wandelschoenen te pakken en er weer lekker op uit te gaan? Tijdens een wandelvakantie in Europa kom je als liefhebber van buitensport en de natuur volledig aan je trekken. Er zijn volop mooie reizen te maken voor liefhebbers van makkelijke en laagdrempelige routes, maar ook voor avonturiers die wel van een beetje uitdaging houden.

Online oriënteren en op onderzoek uit gaan

Of je nu kiest voor een wandelvakantie vanuit één locatie of voor een trektocht met vervoer, een goede voorbereiding is altijd belangrijk. Op het internet vind je tal van reisaanbieders die je kunnen helpen bij het samenstellen of kiezen van jouw perfecte reis. Sommige reisorganisaties zijn gespecialiseerd in groepsreizen, anderen juist in individuele reizen, in avontuurlijke reizen of reizen voor jongeren of senioren. Dankzij internet is online speuren naar reisinformatie heel eenvoudig. Door gebruik te maken van internet vergelijken weet je zeker dat je over het goedkoopste internet beschikt. Met internet vergelijken en je goed verdiepen in verschillende vakanties bespaar je niet alleen geld, het zal je zeker ook de mooiste routes opleveren. Maar allereerst ga je natuurlijk op onderzoek uit naar je favoriete bestemming. Want of je er nu voor kiest om mooie wandelingen te maken in Nederland of juist lekker op wandelvakantie naar een land in Europa gaat, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Mooie wandelvakanties voor liefhebbers van flora en fauna

Voor liefhebbers van mooie natuurparken en een rijke flora en fauna, is Portugal een fantastische bestemming. In het noorden van het land vind je niet alleen vruchtbare valleien en woeste berglandschappen, maar ook tal van fascinerende bedevaartsoorden en eeuwenoude wandelpaden. Een andere aanrader is de Portugese eilandengroep de Azoren. De bloemrijke, vulkanische eilanden herbergen tal van indrukwekkende kraters en meren. In buurland Spanje geniet je eveneens van een schat aan nationale parken en natuurreservaten.

Al wandelend genieten van een waterrijke omgeving

Liefhebbers van een waterrijke omgeving kunnen niet alleen uitstekend terecht in ons eigen land, maar ook in België. Net over de grens in Wallonië geniet je in het lieflijke heuvellandschap van de Ardennen van uitgestrekte bossen vol meanderende rivieren en ruisende beekjes. In de omgeving van Luik stroomt de rivier de Emblève. De zijstroom Ninglinspo is een bergrivier met een hoogteverschil van zo'n 7,5 procent. Hou je meer van de zee overweeg dan eens de prachtige golf van Napels. Hier geniet je van cultuur, oude steden vol ruïnes en een betoverende kust.

Spectaculaire wandelgebieden voor avonturiers

Droom je ervan om de meest machtige bergen te bewonderen? Dan zal een vakantie naar Zwitserland vast en zeker hoog op je wensenlijst staan. Minder bekend, maar ook adembenemend is Slovenië. Een prachtig wandelgebied vind je bij het meer van Bohinj bij de Julische Alpen. Een ander wandelparadijs voor avonturiers is Noorwegen. Hier bewonder je de meest sensationele fjorden, spectaculaire gletsjers en machtige bergen. En wat denk je van het Oostenrijkse Tannheimer Tal of de woeste landschappen van Schotland en Ierland? Aan spektakel geen gebrek in Europa.

Deel dit artikel