wandelaars Val di Fassa
© foto Mattia Rizzi

In Val di Fassa in de Noord-Italiaanse Dolomieten heeft ID Travel de mooiste gebieden uitgekozen voor haar huttentochten. Samen met haar Italiaanse partners kan je er de meest schitterend gelegen berghutten boeken.

Vanzelfsprekend word je daar verwend met de lekkerste lokale gerechten en slaap je op meer-persoonskamers of op een eigen kamer. Tijdens het ontbijt kan je tegen betaling je lunchpakket voor je wandeldag maken.

Het landschap is er werkelijk indrukwekkend en heel afwisselend en dat geldt ook voor de uitgezette huttentochten. Zo loop je rustig langs een bosrand met een adembenemend uitzicht op een uitgestrekte bloemenweide en dan sta je ineens voor een imposante, steile rotswand.

wandelnieuws robert bernard malgajumela

Gezellig lunchen in een prachtig landschap © foto Robert Bernard

Verbaas je niet als je onderweg gemzen en marmotten tegenkomt, de natuur is hier veelal ongerept. Een deel van deze regio valt niet voor niets onder de UNESCO World Heritagelijst.

Een fenomeen in deze regio is de Rosengarten, beroemd om het verrassend wisselende licht in de avondgloren, dat de rotswanden van grijs naar rood doen veranderen. En dat alles gecombineerd met kleine bergdorpjes, gastvrije rifugio’s (hutten waar je kan uitrusten), spectaculaire vergezichten en een heerlijk zuivere berglucht.

De tocht voert je via uitstekend bewegwijzerde routes naar de mooist gelegen hutten, waar je dan overnacht. Ook hier is rekening gehouden met de gedachte dat je op ieder niveau van deze prachtige omgeving kan genieten. Van tochten voor families met kinderen of bergwandelaars met weinig ervaring. Bij IDTravel vind je overigens ook pittige tochten voor écht ervaren bergwandelaars, die een uitdaging - zoals een Klettersteig - niet uit de weg gaan. Alle varianten zijn mogelijk met een duur van 5 tot 8 dagen.

wandelnieuws stormbaan robert bernard 0967

Ook aan de kinderen is gedacht... © foto Robert Bernard

Vanzelfsprekend biedt IDTravel je de mogelijkheid om onderweg in één of meerdere hutten een extra nacht te boeken.

Wij hebben voor jou uitstekende starthotels uitgekozen, waar je de auto kan parkeren tijdens je tocht. Elke tocht is in samenwerking met de plaatselijke bergwacht uitgezet. Voordat jij aan je huttentocht begint ontvang je ter plaatse de actuele stand van zaken op jouw persoonlijke route. Het enige wat jij zelf moet doen is… wandelen!

Meer informatie over alle huttentochten van IDTravel in Val di Fassa vind je op de website van IDTravel.

Kom alvast in vakantiestemming door onderstaande video in Val di Fassa – Dolomieten te bekijken.

 

Deel dit artikel