Tocht om de Noord TodN 2021
De Tocht om de Noord 2021 wordt het jaar van de muziek

Naar verwachting gaat het wandelfestival Tocht om de Noord 2021 door. Inmiddels staan (bijna) alle lichten op groen, zeker omdat een buitenevenement betreft. Zoals het er nu uitziet gaat de Tocht om de Noord plaatsvinden van 17 t/m 19 september 2021. 

Op 17 september staat de Vrouwenmars in de planning, met 116 vrouwelijke deelnemers in de voorhoede. De mars volgt exact de route van de 116 vrouwen die in 1945 werden gedeporteerd door de Duitsers. De tocht gaat vanaf Westerbork naar de stad Groningen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er gefinisht bij het Joods monument, waarbij de geallieerde vlaggen worden overgedragen.

In de avond, rond 23.00 uur starten de speciale tochten van TodN 2021: de Kennedytocht, de Vrijheidstocht en de Ultramarathon.  Meer informatie over deze tochten vind je op de website van de Tocht om de Noord. Mocht je interesse hebben: wees er snel bij, want de ervaring leert dat beschikbare plaatsen snel weg zijn.

Op 18 en 19 september is dan toch eindelijk de 15e editie van het Wandelfestival Tocht om de Noord. Deze staat dit jaar in het teken van de viering van 75 (+1) jaar vrijheid. Dit wordt  gevierd met (heel) veel muziek onderweg, een en ander in nauwe samenwerking met het Muziekfestival Delfzijl.

De TodN 2021 zal zo veel mogelijk met exacte starttijden in doorstroomlocaties en in de open lucht plaatsvinden. Hierdoor komen er geen grote mensenmassa's samen, maar kan het toch heel gezellig worden met je eigen vriendengroep.

Eenmalige mogelijkheid voor na-inschrijving

Omdat een aantal wandelaars heeft afgezien van deelname aan de Tocht om de Noord 2020/2021 is er enige ruimte is ontstaan om je alsnog in te schrijven. Daarom is er eenmalig op dinsdag 1 juni de mogelijkheid tot na-inschrijven voor de editie van 2021. 

Na-inschrijven kan op 1 juni 2021 vanaf 18.00 uur via deze link.

Deel dit artikel