Kenndy Challenge Someren wandelen
Editie 2019 van Kennedymars Someren; dit jaar is er een thuiseditie: de Kennedy Challenge

De Kennedymars, het Rondje Someren en de Mini Kennedymars gaan in 2021 wederom niet door. De nog steeds voortdurende coronapandemie en onzekerheden die hiermee gepaard gaan, maken het onmogelijk om op korte termijn een groot evenement te organiseren. Als alternatief wordt er - zoals in 2020 - weer een nieuwe Kennedy Challenge georganiseerd.

De keuze om het evenement wederom af te gelasten is niet gemakkelijk geweest. Robert Hurkmans, voorzitter van JOEK, geeft aan dat er tot het laatst mogelijke moment is gewacht om de knoop door te hakken. Robert Hurkmans: “Het wandelen op zich is niet het grootste probleem. Dat zou wellicht op een veilige afstand en met de nodige maatregelen kunnen. Het risico wordt gevormd door de oncontroleerbare toestroom van toeschouwers en publiek langs de routes en met name in het centrum van Someren. Veiligheid en gezondheid zijn onze eerste prioriteit en op dit moment kunnen wij die niet garanderen. Vandaar het besluit om het evenement niet door te laten gaan, hoe jammer we dit ook vinden.”

Kennedy Challenge

Na het succes van vorig jaar organiseert JOEK dit jaar de tweede editie van de Kennedy Challenge. Marsleider Davy van Otterdijk vertelt dat er verschillende voorbereidingen zijn getroffen om de Challenge dit jaar te verbeteren: “We dagen iedereen uit om in de maand juli 80 kilometer te lopen in de eigen omgeving. We hanteren dit jaar een onderscheid in het aantal etappes van de loper om aan de 80 kilometer te komen. Degenen die 80 kilometer binnen 20 uur afleggen, ontvangen een gouden virtuele medaille en komen in aanmerking voor een stempel in het Kennedy Walkers-boekje. Wordt de 80 kilometer in 2 tot 4 etappes afgelegd, dan ontvangt de loper de zilveren virtuele medaille. Bij 5 etappes of meer ontvangt de loper een bronzen virtuele medaille.”

Mini Challenge

Naast de Kennedy Challenge zal er dit jaar ook weer een Mini Challenge georganiseerd worden. Mini Kennedymars coördinator Anne-Marie de la Cousine: “Voor onze lopers zal er ook dit jaar weer een speurroute uitgezet worden met onderweg verschillende zoekplaatjes. De precieze invulling hiervan wordt nog bekend gemaakt, maar ook dit jaar weer met digitale medaille en verrassing op het plein!

Aanmelden voor de Kennedy Challenge en Mini Challenge kan vanaf vandaag via de website van de Kennedymars in Someren.

Deel dit artikel