vierdaagse Luxemburg wandelen

De routes van de Wandel4daagse Luxemburg lopen grotendeels over de Mullerthal Trail in Luxemburgs ‘Petite Suisse (Klein Zwitserland). Dit gebied wordt zo genoemd, vanwege de talrijke zandstenen rotsformaties die je er vindt.

Je wandelt door de fraaie bossen rondom het plateau van Beaufort, Consdorf, Berdorf en Bollendorf, door het befaamde Müllerthal en langs de Schiessentumpel (watervalletje). Maar ook door gedeelten van de Süd Eifel aan de andere kant van grensrivier Der Sauer, o.a. langs de Türkenkopf en door de Teufelsschlucht. Veel van deze eeuwenoude wandelroutes stammen uit de Romeinse tijd!

wandelnieuws vierdaagse luxemburg4

Informatie en inschrijven

De start is elke dag vanuit het prachtige, moderne Centre Culturel ‘A Schmadds’ (smidse) in Berdorf. Je kunt kiezen uit 5 gemarkeerde afstanden. De 5-10-15-20 en 25km. De 35 en 50km kun je op GPS lopen. Op de 4e dag word je na je wandeling ontvangen door een muziekorkest, ’s avonds gevolgd door een onvervalste ‘Bayerische’ avond met diner. De Wandel4daagse Luxemburg wordt in 2021 voor de 5e keer georganiseerd, van maandag 12 juli t/m donderdag 15 juli 2021. Er kunnen in totaal 500 deelnemers meedoen.

Alle reizen en evenementen zijn ‘coronaproof’. En mocht de reis onverhoopt tóch niet doorgaan vanwege Covid-19, dan ontvangt u uw geld retour.

Informatie en inschrijven voor de Vierdaagse Luxemburg vind je op de website.

Goed verzorgde wandelreis

De Sportwandelschool organiseert i.s.m. ZDSreizen van 11 juli t/m 16 juli een 6-daagse busreis naar deze Luxemburgse Vierdaagse. Handig want zo is vervoer en hotel in ieder geval geregeld.

Meer informatie over deze busreis vind je op de website.

Deel dit artikel