Kennedymars in Someren © foto Eric Driessen/Siris

Zaterdag 1 juli is het weer zo ver. Dan klinkt om 20.00 uur het startschot voor de 59e Kennedymars in Someren. Deze wandeltocht door het Brabantse land staat bekend als de gezelligste Kennedymars van Nederland...

Vorig jaar was de Kennedymars na twee jaar afwezigheid weer terug, en dat was te merken. Het werd weer één groot feest in en rond Someren. De sfeer onderweg, met applaus, aanmoedigingen, muziek en gezelligheid langs de route, wordt door de wandelaars enorm gewaardeerd. Er wordt zelfs ieder jaar een sfeerprijs uitgereikt aan de straat of buurt met de mooiste, origineelste of gezelligste doorkomst voor de wandelaars!

Gevarieerde route

Bij de Kennedymars loop je door de gevarieerde Peel-regio, met gezellige dorpen, landelijk gebied en prachtige natuur. Na het startschot maken de wandelaars een lus door Someren-Eind om nog eens te passeren door het centrum van Someren. Hierna worden Asten, Ommel, Vlierden en Deurne aangedaan, waar de passage over een sfeervolle Markt niet mag ontbreken. Daarna zetten de wandelaars koers richting Helmond, met onder andere een doorkomst door de bijzondere wijk Brandevoort. Daar zijn de lopers ongeveer op de helft van de route.

Na Mierlo mogen de wandelaars bij Lierop zelf hun route kiezen: of de natuurroute over half-verharde paden over de Strabrechtse Heide of een volledig verharde route om het natuurgebied heen. Kies je voor de natuurroute, dan ben jij misschien wel getuige van de zonsopkomst terwijl je tussen de naaldbomen en heide loopt.

wandelevenement kennedymars 4

Terug in de buurt van Someren krijg je nogmaals de keuze: of een natuurroute rond het Keelven of om het natuurgebied heen. Een laatste lus door Someren-Heide en Someren-Eind brengt de wandelaars terug in Someren. Dan is na 80 kilometer de Kennedymars volbracht. Ga jij de uitdaging aan?

Verzorging onderweg

De route van de Kennedymars kent verschillende tussenposten. Hier staan vrijwilligers voor je klaar om eten en drinken te overhandigen. Op de grotere posten kun je je laten masseren en eventuele blaren laten behandelen. De wandelaars komen duidelijk niets tekort tijdens de Kennedymars!

Rondje Someren

Voor wie 80 kilometer te veel vindt, is er een mooi alternatief: het Rondje Someren. Ook tijdens deze wandeltocht van 40 kilometer kun je twee keer je eigen route kiezen. De start is zondagochtend om 7.00 uur. Het afgelopen jaar beleefden de wandelaars van het Rondje Someren een prachtige start van de dag, met een zonsopkomst boven de benevelde velden.

Mini Kennedymars

De Kennedymars is er niet alleen voor volwassen wandelaars, maar ook voor de jongste lopers. De Mini Kennedymars viert dit jaar het gouden jubileum. De 50e editie staat in het teken van Feest! Niet alleen bij de ‘grote’ Kennedymars wordt het dus een feestje, maar ook voor de kinderen die 8 kilometer door Someren wandelen.

wandelevenement kennedymars 1

Meer info en inschrijven

Alle info over de Kennedymars in Someren vind je op de website van de organisatie. Daar kun je je ook inschrijven. Ook handig, download de Kennedymars app. En voor het laatste nieuws volg je de Kennedymars op Facebook, Instagram en Twitter.

Ga naar de website van de Kennedymars in Someren

Deel dit artikel