Een 8,5. Dat rapportcijfer gaven de deelnemers gemiddeld voor de Kennedymars 2018 in het Brabantse Someren. Dit wil niet zeggen dat JOEK, de organisatie van de Kennedymars, het afgelopen jaar heeft stil gezeten.

De organisatie is aan de slag gegaan met de verbeterpunten en wensen die wandelaars hebben aangegeven. Dit heeft geleid tot een verder verbeterde 57e editie van de Kennedymars.

Een noviteit is dat wandelaars gedeeltelijk zelf hun route kunnen bepalen: óf over de Strabrechtse Heide en rond het Keelven óf om het natuurgebied heen over een volledig verharde route. JOEK komt hiermee tegemoet aan wandelaars die liever niet over zand- en gravelpaden lopen en ook aan wandelaars die het Somerense natuurschoon met de opkomende zon juist prachtig vinden. Daarnaast kunnen lopers dit jaar douchen na de finish. Uitvallers kunnen slapen.

Het startschot van de 57e Kennedymars klinkt op zaterdag 6 juli om 20.00 uur op het Wilhelminaplein in Someren. Voor zondag 16.00 uur moeten de lopers de finish hebben bereikt. Naast de Kennedymars (80 km) is er ook het Rondje Someren (40 km). Dit jaar viert deze wandeltocht het zilveren jubileum. De start is op zondagochtend 7 juli tussen 6.00 en 7.00 uur.

Inschrijven voor de 57e Kennedymars en het 25e Rondje Someren kan op de website van de organisatie. Het aantal aanmeldingen voor de Kennedymars is inmiddels de grens van 1.000 al gepasseerd. Voor het Rondje Someren hebben zich al ruim 500 wandelaars ingeschreven. Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 5 juli via de website en in het weekend zelf op het Wilhelminaplein in Someren.

Deel dit artikel