Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zal op vrijdagmiddag 21 juni het nieuwe Park Paviljoen openen op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het nieuwe Paviljoen herbergt een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel. Het nieuwe gebouw vormt een uitstekende uitvalsbasis voor wandeltochten door De Hoge Veluwe.

Het nieuwe gebouw is multifunctioneel en duurzaam ontworpen. Het Park Paviljoen is voorzien van zonnepalen en een warmte-en koudeopslag. Hiermee is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het Park. Na het Park Paviljoen zullen ook het evenemententerrein, de speeltuin, de ontsluitingsweg, het fietspad en de parkeerplaats opnieuw worden ingericht. Daarnaast wordt op den duur ook natuurmuseum Museonder vernieuwd.

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe is circa 5.400 hectare groot en is daarmee het grootste aaneengesloten particuliere natuurgebied van Nederland. Je vindt er verschillende loof-, naald- en gemengde bossen, maar er zijn ook heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen. Hierin leven diverse bijzondere plant- en diersoorten, zoals o.a. de parelmoervlinder en het edelhert.

Na de opening zal Koning Willem-Alexander een rondleiding door en om het gebouw krijgen en gaat hij in gesprek met een aantal betrokkenen over de totstandkoming van het nieuwe Park Paviljoen en de verdere toekomstplannen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Deel dit artikel