© foto's Turismo de Tenerife

Deze prachtige wandeling vertrekt in Vilaflor, op 1.400 meter hoogte. Je loopt over de Camino del Atajo (de doorsteek), een route die deel uitmaakt van de oude Camino Real de Chasna, de historische verbindingsweg tussen de noord- en de zuidkant van het eiland...

Flinke klim

Als dan de uiteindelijke rondwandeling begint wordt je direct getrakteerd op een flinke klim tot aan Los Llanitos: de route brengt je via Casa Galindo bij de kloof Barranco de las Mesas. Daarna ga je verder omhoog over de Camino Real de Chasna naar het hoogste punt op bijna 2.000 meter. Je wordt er beloond met een geweldig uitzicht.

wandelnieuws pr tf 72 vilaflor paisaje lunar vilaflor gal04

De afdaling

De afdaling voert langs het uitkijkpunt van Los Escurriales (Paisaje Lunar), en sluit aan op een pad dat via het Casa de los Llanitos terugvoert naar het pad waar de route begon. Vervolgens loop je via dit pad weer terug naar het startpunt in Vilaflor.

Overige wetenswaardigheden

De lengte van de volledige wandeling is 12.9 km, met een hoogteverschil van 778 meter. Deze wandeling sluit aan op diverse andere routes, zodat je er eventueel een langere route van kan maken. Een ingekorte versie van deze wandeling levert je een ‘winst’ op van 4 km en zo’n 200 hoogtemeters, maar dan mis je wel veel moois!

Meer informatie vind je op de website van Turismo Tenerife

 

wandelnieuws pr tf 72 vilaflor paisaje lunar vilaflor gal03

Deel dit artikel