© foto Tjerk Steenbergen / StoutHout
© foto Tjerk Steenbergen / StoutHout

Klompenpaden zijn inmiddels heel bekend en ze genieten bijzonder veel belangstelling onder Nederlandse wandelaars. In Wageningen wordt nu ook een Klompenpad speciaal voor kinderen geopend, het eerste in Gelderland. Op vrijdag 26 juni gaat het Wageningse Engpad Kids open.

Enthousiaste vrijwilligers hebben deze wandelroute bedacht voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. De route van 4,2 kilometer loopt over de Wageningse Eng en voert je door het aangrenzend bos. De route begintvanaf de parkeerplaats aan de Zoomweg in Wageningen.

Een Klompenpad Kidsroute gaat door boerenland en laat de jonge wandelaars kennismaken met het landschap en de dieren die daar leven. Het Wageningse Engpad Kids gaat gedeeltelijk over het Wageningse Engpad, een reeds bestaand Klompenpad. Maar de de kidsroute heeft meer! Bijvoorbeeld een aantal natuurlijke speelelementen voor kinderen, zoals het Hemelbed en een heus Blotevoetenpad. Tevens kun je de route lopen met een speciaal KIDS-doeboekje met opdrachten erin, er zijn speciale infobordjes onderweg en er is voor de Kidsroute een routeapp. Alle zintuigen worden geprikkeld onderweg. Zo leren ze op speelse wijze wat bijvoorbeeld een wildwal is, welke dieren er leven in het gebied en hoe de hoogteverschillen in het landschap zijn ontstaan. Onder begeleiding van (groot)ouders kunnen kinderen van 6 tot 10 jaar deze route bewandelen.  

Dan nog een aantal wetenswaardigheden: De route is gemarkeerd met oranje bordjes, honden zijn er verboden, want de route loopt over particuliere gronden van volkstuintjes op de eng. Er is een gratis KIDS-doeboekje beschikbaar, boordevol leuke weetjes en (extra) opdrachten.

Je kunt alles terugvinden op de website van Klompenpaden.

Deel dit artikel