© foto SLG

Twee jaar lang waren er erg veel wandelaars op de Klompenpaden te zien. Nu tijden min of meer zijn genormaliseerd (qua corona) is de drukte op de paden weer afgenomen. Wandelen over Klompenpaden staat voor rust, ruimte en kleinschaligheid; dat was zo en is nog steeds zo...

Maar de populariteit blijft: Vergeleken met het pré-coronajaar 2019 laat 2022 zelfs een lichte groei zien: er werden vorig jaar ruim 750.000 wandelingen gemaakt over de Klompenpaden….

Inzet van velen

Wandelaars roemen de uitstekend bewegwijzerde en onderhouden Klompenpaden en de mogelijkheden om ze te verkorten of verlengen. Dankzij 1.500 vrijwilligers uit de streek liggen de paden er altijd prima bij. Ontbrekende bordjes worden hersteld, afval wordt opgeruimd en kanten worden gemaaid. En dat al 20 jaar lang! Er zijn maar liefst 2.000 terreinen die voor wandelaars zijn opengesteld door eigenaren, zodat veel wandelaars kunnen genieten van het landschap en de natuur. En… goed nieuws: ook in 2023 kunnen klompenpadenfans zich verheugen op verschillende nieuwe Kompenpaden.

Lees hier meer over de Klompenpaden

Deel dit artikel