wandelen Manderscheider Burgen
Wandelen over etappewandeling Manderscheider Burgen © foto Dominik Ketz

Droom vandaag, reis morgen! Wij inspireren je graag voor je volgende bezoek aan Rijnland-Palts.  Dromen van je volgende vakantie in Rijnland Palts is nog steeds toegestaan. Neem een stuk door de Eifel in je gedachten en hopelijk zal je binnenkort in staat zijn om het ‘live’ opnieuw te ervaren.

In de late herfst is het vrij rustig op het water van het Bitburgreservoir. Waar anders de waterfietsen onderweg zijn, is er een kleurrijke drukte, je hebt nu dit meer in de Eifel bijna voor jezelf. Het is tevens het startpunt voor het 15 km lange Stuwmeer Prümtalroute, een door het Duitse Wandelinstituut bekroond wandelparcours, dat door het schilderachtige landschap van de Zuidelijke Eifel leidt.

Fraai uitzicht op kasteel Hamm

De eerste meters leiden langs de oever, dan gaat de pad slingerend door het hellingsbos naar boven. Het overbrugt een hoogte van bijna 600 meter hoogte en een pauze is zo af en toe wel nodig. Maar de weg is zeer de moeite waard.  Verweerde zandsteenrotsen omzomen het pad en knoestige oude bomen klampen zich met hun wortels hieraan vast. Steeds weer zijn er uitkijkpunten. Eén van de mooiste opent het uitzicht op het middeleeuwse Kasteel Hamm

wandelnieuws stausee bitburg dominikketzStuwmeer Bitburg © foto Dominik Ketz

De Prüm vallei: wild en origineel

Het tweede deel van de route loopt langs de Prüm, de 85 kilometer lange rivier die de tocht zijn naam gaf. Het stroomt aan het eind in de rivier de Sauer, die vervolgens weer in de Moezel uitkomt. De rivier Prüm is wild en beweegt zich slingerend voort door de vallei, ook bevers voelen zich comfortabel. Wandelaars kunnen de rivier hier in zijn natuurlijke vorm ervaren.

De wandeling eindigt waar het begon: Bij de Bitburger Stausee in Biersdorf. Het premium wandelpad maakt overigens ook deel uit van het grensoverschrijdende 'Natuurwandelpark delux', dat meer dan 20 tochten in de Eifel en Luxemburg omvat.

De Rijnland-Palts Tour Planner is de ideale tool om thuis, uiterst comfortabel, de wandelroute van je keuze in te plannen tijdens je volgende bezoek.

Ontdek de diversiteit van de verschillende regio's en de gevarieerde wandelpaden die je er aantreft. In de reisplanner Rijnland-Palts vind je rondleidingen met verschillende thema’s en in alle moeilijkheidsgraden. Hier kun je o.a. lange-afstandswandelpaden bekijken, maar ook korte wandeltochten en rondwandelingen. Routedetails kun he weergeven en het is mogelijk de gewenste tour op te slaan als PDF, af te drukken of de GPS-gegevens te downloaden. Gebruik bovendien de "Community Area" in de Tour Planner om de wandelervaringen van anderen te lezen of om je eigen beoordelingen te geven.

Of je nu op zoek bent naar de perfecte actieve vakantie in de natuur, familieavonturen, ontdekkingen of ‘gewoon’ lekker wandelen: er is een overvloed aan tours, bezienswaardigheden, versnaperingen en overnachtingen voor jouw behoeften en wensen samengesteld.

Droom vandaag, reis morgen! En hopelijk kun je je vakantiedromen in Rijnland-Palts snel realiseren

Actuele informatie over toegangsvoorschriften en andere regelgeving vindt u hier..

Deel dit artikel