Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kunst kijken en kunst maken na een wandeling op de Veluwe. Het kan van 7 tot en met 9 september tijdens het Kunstweekend op natuurkampeerterrein Zegenoord bij Loenen op de Veluwe.

Op zaterdag 8 september staat het landschap van de Loenermark centraal onder het motto ‘landschapsbeleving plein air’. Van 11.00 tot 16.00 uur vinden demonstraties en workshops plaats. Daarnaast zijn er mini-exposities en een poëzieoptreden. Verschillende professionele kunstenaars uit de regio staan klaar om kampeerders en belangstellenden die een dagje komen, de eerste beginselen bij te brengen in een bepaalde kunstdiscipline. Mieke Diekmann van galerie ’t Arthuus in Loenen geeft een workshop schilderen, vakfotograaf Ruud Smit van galerie Metruudsmit in Doesburg leert de deelnemers goed kijken en daarna pas fotograferen, kunstenares Mirjam Bakker uit Rheden verzorgt een workshop tekenen en beeldhouwster Marjorie Olde Monnikhof uit Loenen maakt met de liefhebbers hangers van speksteen. Maar er is nog veel meer. Zoals armbanden maken, landart-projecten voor kinderen, een demonstratie vilten, een Mexicaanse piñata maken of katoenen tassen bedrukken met natuurlijke materialen. Het evenement start om precies 11.00 uur met een poëzieoptreden van onder andere dichter Laurens Hoevenaren uit Brummen.

Zaterdagavond vindt een traditioneel kampvuur plaats met speciale kampvuurkunst, muziek en lichtkunst op het kampeerterrein. Een weekend voor iedereen die meer wil weten over kunstuitingen. Het kan eventueel mooi gecombineerd worden met de tentoonstelling Gelderland Grensland over landschapsschilderkunst en tekenkunst in het Coda museum Apeldoorn of met de Open Monumentendag op 8 en 9 september.

Deel dit artikel