De 30 van Zandvoort © foto SPARK/Coen van Tartwijk

Het laatste weekend van maart staat eindelijk weer in het teken van de 30 van Zandvoort. Al twee jaar wacht organisator Le Champion om de 10e editie te mogen organiseren. Tijdens deze jubileumeditie krijg je de mogelijkheid om naast de traditionele 30 en 18 km te kiezen voor een 35 km.

De eerste kilometers gaan dan over het splinternieuwe CM.com Circuit Zandvoort. Inschrijven kan nog t/m 14 maart, via de website van de 30 van Zandvoort.

Na een flitsende start vanaf Paddock 2 wandel je, maakt niet uit welke afstand je hebt gekozen, richting het Noordzeestrand. Kies je voor de 30 of 35 kilometer dan wandel je over het strand richting de Havenstad IJmuiden. De 18 kilometer slaat eerder af, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in.

wandelnieuws spark 30vzandvoort3 coenvantartwijk 418460 lg

© foto SPARK/Coen van Tartwijk

De 18 km komt in het natuurgebied langs het prachtige Vogelmeer en blijft daarna vooral in de mooie natuur. Je zult hier genieten van mooiste duinen die je in Nederland vindt en met de lentezon in je gezicht kun je op zoek naar wilde grazers.

Als deelnemer aan de 35 en 30 km kun je in IJmuiden genieten van een korte break, voordat je de prachtige natuur in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kunt ervaren. Via de Ruïne van Brederode ga je richting Bloemendaal en betreed je het wandelpark van Caprera. Tussen dit bos ligt het sfeervolle openluchttheater Caprera, een verzorgingspost van de 30 van Zandvoort. Laat de beentjes even rusten en luister naar de livemuziek die voor je gespeeld wordt: je bent op ongeveer 20 kilometer en gaat via Overveen weer terug in de richting van het centrum van Zandvoort.

wandelnieuws spark 30vzandvoort4 coenvantartwijk 428431 lg

© foto SPARK/Coen van Tartwijk

Uiteindelijk komen alle afstanden bij elkaar op het Visserspad. De finish is in zicht en je kunt je laten onderdompelen in de gezelligheid van Nederlands bekendste badplaats. Het finishfeest staat op je te wachten en als je nog even wilt blijven hangen is dat goed mogelijk! De horeca is speciaal voor de wandelaars geopend en bij sommige kun je zelfs een Zandvoort Menu bestellen. Het goede doel is wederom de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Ga voor meer informatie naar de website van de 30 van Zandvoort

.

Deel dit artikel