© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Zoals je als wandelaar zult weten is de Afsluitdijk wegens werkzaamheden tot 1 april 2022 gesloten voor wandelaars en fietsers. Dit in verband met het niet kunnen waarborgen van de veiligheid op de dijk tijdens de renovatie.

Wandelnet, Fietsplatform, NTFU en Fietsersbond hebben er - met een massaal ondertekende petitie - bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat in het begin van dit jaar op aangedrongen de dijk toch een aantal dagen per jaar open te stellen voor wandelaars en fietsers.

De minister heeft hier voor 2019 uiteindelijk gehoor aan gegeven en zo is er dit jaar een viertal data gepland waarop de dijk voor hen is opengesteld. Fijn voor iedereen die het Zuiderzeepad of het Nederlands Kustpad bewandelt, want die paden voeren je o.a. over de Afsluitdijk. Inmiddels zijn drie van de vier openstellingen geweest. Heb je de mogelijkheid gemist hiervan gebruik te maken? Geen nood, want aanstaande zondag, op 18 augustus, is de vierde – en voorlopig laatste – mogelijkheid. Voor wandelaars is wandelen over de dijk nu overigens extra leuk, want je kunt nu over de kruin van de dijk lopen. Je hebt daar een fantastisch uitzicht en geen ‘last’ van fietsers.

wandelnieuws afsluiting afsluitdijk shutterstock© foto Shutterstock

Wil je ook de ervaring van wandelen over de kruin van de dijk? Op zondag 18 augustus is de laatste mogelijkheid om dit jaar over de Afsluitdijk te wandelen of fietsen. In november wordt er gesproken over mogelijkheden om ook in 2020 en 2021 een aantal openstellingen te realiseren.

Meer informatie over de werkzaamheden vind je op de website van de Afsluitdijk.

Bron: Wandelnet

Deel dit artikel