Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Op zaterdag 15 september organiseert Luc Schepers, vrijwilliger bij Wandelnet, de 'LAW Cleanup Challenge'. Wandelaars worden die dag opgeroepen om het zwerfvuil langs hun wandelroute op te pakken en mee te nemen.

Zaterdag 15 september 2018 vindt de grootste wereldwijde opruimactie ooit plaats: World Cleanup Day. Miljoenen vrijwilligers in 150 landen nemen deel aan de actie. Vrijwilliger Luc Schepers haakt bij de actie aan met een speciale LAW Cleanup Challenge. Luc: “Wij liepen onlangs een stukje van het Groot-Frieslandpad en verzamelden op slechts een paar kilometer al een aardige hoeveelheid blikjes, flesjes en plastic. Als we dat allemaal eens zouden doen, dacht ik toen.” Zijn actie is inmiddels met veel enthousiasme ontvangen.

Iedereen kan meedoen: alleen, met het gezin of een team wandelvrienden. Elke opgeruimde meter wandelroute telt mee. Luc: “Deelnemers kiezen zelf een LAW of een etappe en kunnen dit via het opgaveformulier melden. Deelnemers zijn niet verplicht dit te melden, maar dan loop je het risico dat er ergens dubbel wordt gelopen. En met de registratie kunnen we achteraf ook zien hoeveel km we hebben opgeruimd.”

Wie mee wil doen kan zich aanmelden op de site

Deel dit artikel