Lopen tegen Lyme
Boswachter Eddie Wolfswinkel

De 27-jarige Eddie Wolfswinkel uit Bunnik gaat een wandeltocht maken van Sicilië naar Nederland. Daarmee wil hij aandacht vragen voor de gevolgen van de ziekte van Lyme en tevems geld ophalen voor Stichting Tekenbeetziekten. De tocht van maar liefst 3.000 km start al over twee maanden en zal ongeveer een halfjaar gaan duren. 

Eddie was vanaf medio 2017 ernstig ziek door de ziekte van Lyme. Waarschijnlijk heeft hij dit opgelopen tijdens zijn werk als boswachter bij Staatsbosbeheer. Hij had last van chronische vermoeidheid, hartritmestoornissen en later ook nog een verminderd gezichtsvermogen. Het gaat gelukkig nu langzaamaan weer wat beter met hem. Hij voelt zich nu fitter dan een paar jaar geleden, maar de kans op een terugslag blijft aanwezig.

Mensen met Lyme helpen 

Eddie wil met zijn voettocht sponsors werven en zo geld inzamelen voor Stichting Tekenbeetziekten. Deze stichting is een vrijwilligersorganisatie voor voorlichting over tekenbeetziekten (waaronder de ziekte van Lyme) en het voorkomen van deze ziekten.

Ziekte van Lyme 

De ziekte van Lyme ontstaat na een beet van een teek die de Borrelia-bacterie bij zich draagt. Niet alle teken zijn besmet met deze bacterie, dus niet iedereen wordt ziek na een tekenbeet. Maar als in de weken of maanden ná de beet een rode vlek of ring op de huid ontstaat, dan is direct behandeling nodig met antibiotica. Bij niet - of niet tijdig - behandelen wordt de ziekte chronisch en hebben de blijvende klachten vaak grote gevolgen voor het persoonlijk leven van de patiënt. 

wandelnieuws eddy wandelen tegen lyme

Eddie in training voor Lopen tegen Lyme

Eddie wil tijdens zijn monstertocht reizen zonder de planeet te belasten: geen vliegtuigen en zo weinig mogelijk ander milieubelastend vervoer. Hij kan in oktober meerijden met een goede vriend, die met de auto naar Sicilië gaat. Vanaf daar loopt hij terug via het wandelpad E1 naar het noorden. Eddie hoopt in het voorjaar van 2022 weer in Nederland aan te komen. Hij is al volop aan het trainen voor zijn lange wandeltocht. Dat doet hij op zijn geliefde waddeneilanden Vlieland en Texel. Je kan de trainingen volgen op de website www.polarsteps.com/EddieLopentegenlyme.

Wil je ook doneren voor het goede doel? Dat kan via de website Geef.nl

Alle informatie over Eddie en zijn wandeling is te vinden op de website van Tekenbetenziekten.

Deel dit artikel