Foto: WBT/J.P. Remy
Foto: WBT/J.P. Remy

Dit jaar is de stad Luik in België uitgeroepen tot Europese Kersthoofdstad. Bezoekers kunnen de stad in kerstsfeer te voet ontdekken en er kan ook geschaatst worden op een overdekte ijsbaan. Volgens officiële cijfers trekt de kerstmarkt jaarlijks twee miljoen bezoekers.

Al meer dan 30 jaar strijkt het Village de Noël of Kerstdorp met 200 chalets in het hart van de stad neer. De kerstmarkt bevindt zich op de Place du Marché en het ernaast gelegen Place Saint-Lambert. De chalets zijn opgesteld in straatjes, steegjes en pleintjes met een gemeentehuis, kerk, postkantoor en sleepiste. Er is een gemeenteraad met burgemeester die instaan voor het folkloristisch aspect van het dorpsleven. De kruidige dampen van glühwein, zoete dennengeur en kerstverlichting zorgen voor een gezellige kerstsfeer. 

In het weekend wordt de kerstmarkt verlevendigd door dans, muziek en koorzang. De kerstmarkt in Luik wordt van vrijdag 30 november tot zondag 30 december gehouden. Meer informatie is te vinden op de speciale site van de kerstmarkt en op de site van Wallonië België Toerisme.

Deel dit artikel