De wandelaars met op de achtergrond de Waterpoort © foto Le Champion

Rondom de langste dag van het jaar, op zaterdag 25 juni 2022, vindt de 'Mar-athon rond Sneek en meer' plaats. Met start vanaf de oude Waterpoort in Sneek en Midzomerfestival bij de finish.

Of je nu een fanatieke wandelaar bent, liever niet zo ver wandelt of gewoon wat vaker met je familie of vriendinnen wilt wandelen: iedereen kan terecht bij de Mar-athon Sneek. De drie wandelroutes voeren je langs pittoreske Friese dorpjes en door het zomerse groene landschap. Wandel mee en ontdek de unieke waterrijke omgeving van Súdwest-Fryslân.

Nieuw op de wandelkalender van Le Champion

Afgelopen december maakte Sportorganisatie Le Champion bekend haar evenementenkalender verder uit te breiden met de Mar-athon Sneek. Het Friese evenement vindt jaarlijks plaats op de langste zaterdag van het jaar en heeft op het programma drie afstanden voor zowel wandelaars als hardlopers: de Hele Mar-athon, Halve Mar-athon of Kwart Mar-athon.

wandelnieuws sneek dames

Vrolijke vriendinnen gezellig uit wandelen tijdens Mar-athon rond Sneek © foto Le Champion

De hoofdafstand, de 42,2 km, maakt een hele ronde rondom het Sneekermeer en gaat vanaf de 400 jaar oude Waterpoort in Sneek van start. Via het natuurgebied De Swettepoel en de schelpenpaadjes langs het Sneekermeer gaat de route dwars door Terhorne met zijn vele watersportvoorzieningen en via de gezellige Jachthaven Sneekerhof terug naar Sneek voor de finish. Deelnemers aan de 21,1 km en 10,5 km worden met pendelbussen naar een eigen startlocatie gebracht, bij Heerenzijl of de Mardyk. Op deze manier lopen alle sporters als één lang lint naar de finish. Een uitgebreide beschrijving en kaart van de routes is te vinden op de website van Mar-athon rond Sneek en meer.

wandelnieuws sneek mannen

Mar-athon rond Sneek is... samen met wandelmaat genieten van stad en natuur © foto Le Champion

Midzomerfestival

Na de finish van de Mar-athon Sneek ontmoeten alle hardlopers en wandelaars elkaar op het Martiniplein. Hier, in hartje centrum Sneek, vindt het Mizomerfestival plaats. Een plek waar deelnemers met hun medaille om de nek en een drankje in de hand samen met familie en vrienden kunnen nagenieten van het evenement. De gehele middag en avond zorgen live optredens voor een swingende cooling down. De Nederlandse zanger Syb van der Ploeg geeft samen met Le Champion invulling aan de programmering.

wandelnieuws sneek siep

Onder anderen Syb van der Ploeg zorgt voor een swingende cooling-down © foto Le Champion

Inschrijven

Inschrijven voor de 6e editie van de Mar-athon rond Sneek en meer is mogelijk via www.marathonsneek.nl. Als onderdeel van het inschrijfgeld kun je rekenen op:

  • Stempelkaart (thuisbezorgd)
  • App met deelnemersinformatie en LiveTracking
  • Pendelbusticket start Halve en Kwart Mar-athon
  • Verzorgingsposten onderweg en bij de finish
  • Medische verzorging
  • Unieke medaille
  • Entertainment

wandelnieuws sneek finish

En als beloning een speciale medaille © foto Le Champion

De Mar-athon Sneek als weekendje weg

Slenteren door de binnenstad van Sneek, een koud drankje op een van de vele terrassen aan het water of een visje eten in de oude haven. De Mar-athon Sneek is bij uitstek hét evenement voor een sportief weekendje weg in eigen land. Kies voor de luxe van een hotel of zet jouw tentje op op één van de campings in de buurt en jouw deelname wordt gelijk een stuk relaxter.

Kijk op www.marathonsneek.nl voor verblijfstips.

Deel dit artikel