Sky Bridge 721
Sky Bridge 721 © foto Visit Czech Republic

Hij is maar liefst 721 meter lang, 95 meter hoog en 1,2 meter breed. De Sky Bridge 721, de langste hangbrug ter wereld is uitsluitend bestemd voor wandelaars en wordt vandaag, op vrijdag de 13e (!), geopend. De spectaculaire brug is te vinden in het populaire skioord Dolni Morova in het noorden van Tsjechië bij de grens met Polen.

Er werd twee jaar lang hard gewerkt om de stalen brug Sky Bridge 721 te realiseren. De brug hangt aan een zestal stalen kabels, die per stuk een trekkracht van 360 ton hebben. Er zijn twee manieren om bij het beginpunt te komen: met een kabelbaan of via een looppad. En als je toch in Dolni Morova bent: vanaf de al even spectaculaire uitkijkpost in hetzelfde gebied heb je een geweldig uitzicht op de nieuwe publiekstrekker.

wandelnieuws uitkijkpunt dolni morova

De al even spectaculaire uitkijktoren in Dolni Morova © foto Shutterstock

Wie van de brug gebruik wil maken en de vallei van de Mlýnský potok op deze wijze wil oversteken moet ook figuurlijk ‘over de brug komen’: het kost je 350 Tsjechische kroon, wat neerkomt op ongeveer 14 euro. Uit veiligheidsoverwegngen geldt er overigens eenrichtingsverkeer op de brug. Wie terug wil naar het begin dient een pad van twee kilometer volgen. 

Het vorige record voor langste hangbrug voor wandelaars was in handen van de Arouca 516 in Portugal. Die brug werd vorig jaar geopend en is 516 meter lang. Een korte video hieronder geeft je alvast een voorproefje...

Kijk hier voor meer informatie

Deel dit artikel