© foto's Kennedymars Someren

Zaterdag 2 juli 2022 is het zo ver. Dan wordt om 20.00 uur het startschot gegeven van de 58e Kennedymars in Someren. Deze Kennedymars staat ook wel bekend als de gezelligste Kennedymars van Nederland.

Na twee jaar afwezigheid door corona is de Kennedymars in Someren terug van weggeweest. De organisatie hoopt er weer een groot (wandel)feest van te maken. Wandelaars geven aan dat de Kennedymars van Someren de gezelligste Kennedymars van Nederland is. Dat komt vooral door de sfeer onderweg, met applaus, aanmoedigingen, muziek en gezelligheid langs de route. Dit wordt door de wandelaars enorm gewaardeerd. Er wordt zelfs jaarlijks een sfeerprijs uitgereikt aan de straat of buurt met de mooiste, origineelste of gezelligste doorkomst voor de wandelaars!

wandelnieuws kennedymars someren 2

Gevarieerde route

Bij de Kennedymars loop je door de gevarieerde Peel-regio, met gezellige dorpen, landelijk gebied en prachtige natuur. Na het startschot om 20.00 uur maken de wandelaars een lus door Someren-Eind om nog eens te passeren door het dorpscentrum van Someren. Hierna worden Asten, Ommel, Vlierden en Deurne aangedaan, waar de passage over een sfeervolle Markt niet mag ontbreken. Daarna zetten de wandelaars koers richting Helmond, met passages door het centrum, langs het historische kasteel en door de bijzondere wijk Brandevoort. Daar zijn de lopers ongeveer op de helft van de route.

Na Mierlo mogen de wandelaars bij Lierop zelf hun route kiezen: of de natuurroute over de half-verharde paden van de Strabrechtse Heide of de volledig verharde route om het natuurgebied heen. Deze vondst zit sinds een paar jaar in de route en wordt door de wandelaars erg gewaardeerd. Welke keuze de meeste wandelaars maken? Dat is ongeveer fifty fifty. Kies je voor de natuurroute, dan ben jij misschien wel getuige van de zonsopkomst terwijl je tussen de naaldbomen en heide loopt.

wandelnieuws kennedymars someren 1

Terug in de buurt van Someren krijg je nogmaals de keuze: of een natuurroute rond het Keelven of om het natuurgebied heen. Een laatste lus door Someren-Heide en Someren-Eind brengt de wandelaars terug in Someren. Dan is na 80 kilometer de Kennedymars volbracht. Durf jij de uitdaging aan?

Verzorging onderweg

De route van de Kennedymars kent verschillende tussenposten. Hier staan vrijwilligers voor je klaar om eten en drinken te overhandigen. Op de grotere posten kun je je laten masseren of eventuele blaren laten behandelen. De wandelaars komen duidelijk niets tekort tijdens de Kennedymars!

Rondje Someren

Voor wie 80 kilometer te veel vindt, is er een mooi alternatief: het Rondje Someren. Deze route is 40 kilometer lang en ook hier kun je twee keer je eigen route kiezen. De route gaat bijna volledig door de gemeente Someren, met een klein uitstapje in de gemeente Asten. Er is een vliegende start op zondagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur.

Mini Kennedymars

Jong geleerd is oud gedaan. En daarom is er ook voor de jongste jeugd een mooie uitdaging tijdens het Kennedymars-weekend. Op zaterdagmiddag lopen zij de Mini Kennedymars, een ronde van 8 kilometer door Someren. Ook dan staan gezelligheid en sfeer onderweg voorop.

wandelnieuws kennedymars someren 4

Wandel tegen kanker

De Kennedymars in Someren is één van de eerste wandelevenementen in Nederland die een samenwerking is aangegaan met KWF. Zo kun je meedoen met de bijzondere actie ‘Wandel tegen kanker’ en geld in zamelen voor de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Haal je € 250 op? Dan regelt KWF een gratis startbewijs voor de Kennedymars of Rondje Someren. Bij een opbrengst van € 500 ontvang je naast het startbewijs ook het unieke Wandel tegen kanker-shirt. Haal je het streefbedrag niet, dan kun je nog altijd meedoen met de Kennedymars én geld ophalen voor het goede doel. Je bent er hoe dan ook bij!

Meer info en inschrijven

Wil je meer weten over de Kennedymars? Kijk op www.kennedymars.nl. Daar kun je je ook inschrijven. Tot en met 25 juni kost deelname € 25 voor de Kennedymars en € 17,50 voor Rondje Someren. Daarna zijn de kosten € 30 voor de Kennedymars en € 22,50 voor Rondje Someren. Ook handig, download de Kennedymars app. En voor het laatste nieuws volg je de Kennedymars op Facebook, Instagram en Twitter.

Deel dit artikel