Route 040 Tenerife
© foto's Turismo de Tenerife

De meest uitdagende wandelroute van Spanje, de Route 040 is, na een periode waarin veel aanpassingen plaatsvonden, weer open. De Route 040 is behalve uitdagend ook één van de zwaarste wandelroutes in Europa.

Vanaf het strand van El Socorro in het noorden van Tenerife leidt de wandeltocht je met meer dan 4.000 hoogtemeters naar de top van de Teide, het hoogste punt van het inspirerende eiland. Er zijn volledig nieuwe stukken toegevoegd aan de route, maar er zijn ook ongebruikte of verlaten paden in ere hersteld. Nieuwe routeborden zorgen er tevens voor dat wandelaars volledig van de natuur en de uitdaging kunnen genieten.

wandelnieuws tenerife ruta 040 2

Uitdagend

Route 040 voert je vanaf het strand van El Socorro naar een hoogte van 3.718 meter. Over een afstand van 27,8 kilometer komt je langs beschermde natuurgebieden als die van Los Campeches, het natuurpark Corona Forestal en het Nationaal Park El Teide. Vanaf zeeniveau wandel je tot de hoogste vulkaantoppen van de Montaña Blanca en de Pico del Teide. De Route 040 is een iconische wandelroutes die op menig bucketlist staat van goedgetrainde wandelaars. Je kan de route wandelend afleggen in ongeveer 12 uur.

wandelnieuws tenerife ruta 040 4

Aanpassingen

De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in het aanpassen van de route. Tal van verbeteringen zijn inmiddels toegevoegd. Routeborden zijn vervangen en geactualiseerd en is er hard gewerkt aan de veiligheid en het algemene onderhoud van de tocht. Daarnaast zijn een aantal ‘vergeten’ of verwaarloosde stukken gerenoveerd en zijn er volledig nieuwe delen aan de route toegevoegd. De route heeft hierdoor een nieuwe identiteit gekregen waardoor niet alleen de unieke ervaring van jou als  wandelaars, maar vooral ook de veiligheid is verbeterd.

wandelnieuws tenerife ruta 040 3

Over Tenerife

Tenerife is het grootste Canarische eiland. Het eiland wordt gekenmerkt door en een unieke combinatie van natuur, cultuur en eindeloos veel mogelijkheden voor zowel activiteiten als ontspanning. Dankzij het fijne klimaat (warme winters, zachte zomers) is het eiland een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud. Je kan er een heel jaar genieten van adembenemend natuurschoon, mooie stranden, befaamde gastronomie, avontuur, sport en wellness. Er is werkelijk voor elk wat wils op Tenerife. Daarnaast heeft Tenerife accommodaties voor iedere reiziger: van sfeervolle boutique hotels tot accommodaties op het platteland en van eenvoudige bed an breakfasts tot aan luxe vijfsterrenhotels.

wandelnieuws tenerife ruta 040 5

Tenerife No Limits, paradijs voor outdoorliefhebbers

Tenerife is met een gemiddelde temperatuur van 22° het hele jaar door een paradijs voor liefhebbers van actieve vakanties of sportieve uitdagingen. Het eiland heeft een grote diversiteit aan landschappen en meer dan 1.500 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden. Overigens kan je er ook als fietser voortreffelijk uit de voeten: er zijn fietstrajecten die in amper 30 kilometer van zeeniveau tot een hoogte van 2.000m gaan en voor mountainbikers zijn er routes over de bergflanken van vulkanen. Onder het merk Tenerife No Limits bundelt de toeristische dienst van het eiland alle sportieve uitdagingen en actieve vakanties. Dat de route 040 herin perfect in de langetermijnvisie van Tenerife past hoeft geen betoog. Tenerife, het eiland van de eeuwige lente, biedt heel veel meer dan alleen zon, zee en strand. Het is een waar paradijs voor wandelaars en andere outdoorliefhebbers…

Meer informatie over Route 040 vind je op de Nederlandstalige website.

Deel dit artikel