© foto Le Champion

Op 24 juni, de langste zaterdag van het jaar, vindt de Mar-athon rond Sneek en meer plaats. Of je nu een fanatieke wandelaar bent, liever een korte afstand wandelt of gewoon wat vaker met je familie of vriendinnen wilt wandelen: iedereen kan terecht bij de Mar-athon Sneek.

De drie wandelroutes voeren je langs pittoreske Friese dorpjes en door het zomerse groene landschap. Wandel mee en ontdek de unieke waterrijke omgeving van Súdwest-Fryslân.

Drie afstanden

De hoofdafstand, 42,2 km (Mar-athon), maakt een hele ronde rondom het Sneekermeer en gaat van start nabij de 400 jaar oude Waterpoort in Sneek. Over het water met een pontje of boot en via de schelpenpaadjes langs het Sneekermeer gaat de route dwars door Terherne met zijn vele watersportvoorzieningen en via de gezellige Jachthaven Sneekerhof terug naar Sneek voor de finish.

wandelnieuws mar athon sneek wandelen sjoerd 2238

© foto Le Champion

Deelnemers aan de 21,1 km (Halve Mar-athon) en 7,5 km worden met pendelbussen naar een eigen startlocatie gebracht. Kameleondorp Terherne, omringd door water aan de ene kant door het Sneekermeer en aan de andere kant door de Terhernster poelen, wordt ondergedompeld als startlocatie van de 21,1 km. 

De start van de 7,5 km is vanaf Recreatiegebied De Potten. Deze afstand is een mooie uitdaging voor de liefhebbers van de minder lange afstanden, maar ook zeer geschikt als je niet zo’n hele geoefende loper bent en toch de sfeer van Sneek tijdens de Mar-athon wil proeven.

Een uitgebreide beschrijving en kaart van de routes is te vinden op de website van Mar-athon Sneek

Midzomerfestival

Na de finish van de Mar-athon Sneek ontmoeten alle hardlopers en wandelaars elkaar op het Martiniplein. Hier, in hartje centrum Sneek, vindt het Mizomerfestival plaats. Een plek waar deelnemers met hun medaille om de nek en een drankje in de hand samen met familie en vrienden kunnen nagenieten van het evenement. De gehele middag en avond zorgen live optredens voor een swingende cooling down. De Nederlandse zanger Syb van der Ploeg geeft samen met Le Champion invulling aan de programmering.

wandelnieuws mar athon joris bisschops 5952 hr

 Entertainment met Syb van der Ploeg © foto Joris Bisschops

Inschrijven

Inschrijven voor de 7e editie van de Mar-athon rond Sneek en meer is mogelijk t/m 12 juni via www.marathonsneek.nl.
Als onderdeel van het inschrijfgeld kun je rekenen op:

  • Stempelkaart (thuisbezorgd)
  • App met deelnemersinformatie en LiveTracking
  • Pendelbusticket startlocatie
  • Verzorgingsposten onderweg
  • Medische verzorging
  • Unieke medaille
  • Entertainment

Schrijf hier in voor de Mar-athon Sneek

 

wandelnieuws mar athon sneek wandelen sjoerd 2395

© foto Le Champion

De Mar-athon Sneek als weekendje weg

Slenteren door de binnenstad van Sneek, een koud drankje op een van de vele terrassen aan het water of een visje eten in de oude haven. De Mar-athon Sneek is bij uitstek hét evenement voor een sportief weekendje weg in eigen land. Kies voor de luxe van een hotel of zet jouw tentje op één van de campings in de buurt en jouw deelname wordt gelijk een stuk relaxter.

Kijk op de website van Mar-athon Sneek voor verblijfstips.

 

wandelnieuws mar athon joris bisschops 5053 hr

© foto Joris Bisschops

Deel dit artikel