Kasteel van Modave © foto WBT/Dominik Ketz

Wist je dat Wallonië en de Ardennen de meeste kastelen per vierkante kilometer ter wereld heeft? En de imposante bouwwerken liggen op werkelijk prachtige plekken: langs het water, hoog en statig op een klif, boven een rivier uitgetorend, midden op een eindeloze vlakte of midden in het bos.

VisitWalonia.be heeft - onder andere voor wandelaars – maar liefst 13 speciale routeboekjes, waarmee je terug kunt keren in lang vervlogen tijden. Verken tijdens je wandeling de ruïnes en kastelen met deze routeboekjes. Er zijn routes voor een wandeling (zoals bijvoorbeeld het Kasteel van Modave op de foto hierboven), maar indien gewenst ook voor een fietstocht of een rit met de auto.

De tochten kennen - afhankelijk van de regio – een grote diversiteit. De Ardennen, de Maasvallei, de Oostkantons of het Groothertogdom, ieder heeft eigen specifieke kenmerken. Van prinsessenkastelen tot onneembare burchten en van romantische ruïnes tot sprookjesachtige kastelen; er is voor elk wat wils en alle leeftijden komen aan hun trekken. Kijk op de website en je zal zeker een kastelentocht vinden die bij je past. 

Naar de kastelentochten in Wallonië en de Ardennen

 

Deel dit artikel