Overdag wandelen en 's avonds zingen en muziek maken rond het kampvuur. Wandelaars die na hun route overnachten in de natuur en muzikaal zijn aangelegd, kunnen meedoen aan de Dag van de Kampvuurmuzikant. Stichting De Groene Koepel heeft zaterdag 30 juni uitgeroepen tot de Dag van de Kampvuurmuzikant.

Muzikanten die akoestische muziek maken en hun talent graag laten horen bij een knapperend kampvuurtje kunnen zich tot 1 mei opgeven. De kampvuursessies worden gehouden op zo’n 25 Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland en één in Frankrijk.

De Dag van de Kampvuurmuzikant is een ode aan het eeuwenoude gebruik van gezamenlijk muziek maken bij het vuur. Per locatie nemen vijf muzikanten het tegen elkaar op. Ze spelen elk een set van twintig minuten met bekende meezingers of juist zelf gecomponeerde nummers. Het publiek bekijkt welke act het best past bij het kampvuur.

Per locatie is er één publieksfavoriet. De publieksfavorieten worden uitgenodigd om te komen spelen op het Kampvuurfestival, een nieuw initiatief van Stichting De Groene Koepel, op zaterdag 8 september 2018. Deelnemers aan de Dag van de Kampvuurmuzikant kunnen solozangers zijn met gitaar, maar ook grotere gezelschappen met instrumenten van harpen tot didgeridoo’s. Alle muziek is akoestisch.

Muzikanten die graag willen meedoen, kunnen zich tot 1 mei aanmelden via dit inschrijfformulier.

Deel dit artikel