© foto Shutterstock

Met de Baltimore GTX biedt Meindl een wandelschoen die ideaal is voor het struinen door de bossen in Nederland of in het buitenland. Ook eenvoudige bergpaden zijn geen enkel probleem voor deze hoogwaardige schoenen van het Duitse kwaliteitsmerk.

De Meindl Baltimore GTX is een halfhoge wandelschoen, die voor zowel dames als heren verkrijgbaar is in diverse kleuren.

De schoen heeft een brede vetersluiting, die relatief ver doorloopt naar de voorvoet. Zodoende kan je je voet goed fixeren. Bovendien zorgt deze veterconstructie een zeer goede pasvorm. Het bovenwerk van de Baltimore GTX is gemaakt van nubuckleer en suède.

De schoenen zijn – vanzelfsprekend - waterdicht en ademend door de Gore-Tex voering. De Meindl Baltimore GTX heeft een uitneembare inlegzool en is bovendien volledig verzoolbaar, zodat je lang kan genieten van deze fantastische wandelschoen.

uitrustingmeindl baltimore gtx

De eigenschappen van de Baltimore GTX

  • Bovenmateriaal: Nubuck en suède leer
  • Voering: Gore-Tex
  • Voetbed: Air-active
  • Zool: Meindl Magic Light Trail
  • Maten: dames 3,5 – 9 en heren 6 – 12 (UK)
  • Gewicht per paar: dames 920gr (maat 4,5) en heren 1100gr (maat 8)
  • Prijs: €234,90

Duurzame wandelsokken van Meindl

Meindl staat bekend om de hoge kwaliteit van wandelschoenen. Het omarmen van nieuwe technologieën gecombineerd met een ouderwetse ambachtelijke productie maken de schoenen van Meindl zo uniek. Om de samenwerking tussen voet en schoen te optimaliseren heeft Meindl inmiddels ook de ideale wandelsokken ontworpen.

De Meindl MT3,5 sok is geschikt voor zowel korte wandelingen, lange afstandstochten, vierdaagse wandeltochten als wandelingen in de bergen. Door de hoogte van de schacht zijn deze sokken geschikt voor zowel lage- als hoge wandelschoenen.

Om een optimale, individuele pasvorm te bereiken worden de MT3.5 sokken gemaakt in aparte mannen- en vrouwenmodellen en met een verfijnd scala aan maten. Het volume van de voeten vormt hierbij de basis en de sokken zijn anatomisch voorgevormd voor de linker- en rechtervoet. Bij de productie gebruikt Meindl de beste technieken. De sokken zijn gewatteerd en sterker gemaakt bij de tenen en bij de hiel. In de sokken zijn ventilatiekanalen verwerkt om warmte sneller af te kunnen voeren.

Deze technieken worden gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde materialen. Daarbij gebruikt Meindl merinowol. Merinowol prikt of kriebelt niet en kan veel vocht op nemen en de merinowol die  Meindl gebruikt is 100% mulesing vrij. Synthetische materialen voeren het vocht af en maken de sokken sterk en elastisch.uitrusting mt3.5 men schwarz

Tot slot zijn de sokken OEKO-TEX® Standard 100 gecertificeerd en worden ze volledig geproduceerd in Italië. De verpakking is van 100% gerecycled papier en de plastic haak kan worden geretourneerd voor hergebruik. De sokken zijn volledig recyclebaar en kunnen aan het einde van de levensduur worden geretourneerd naar Meindl

Goed om te weten:

  • Maten dames: 36-38; 39-41; 42-44
  • Maten heren: 39-41; 42-44; 45-47
  • Materiaal: 52% Polyamide, 27% merinowol, 18% Polypropylene en 3% Elastane
  • Prijs: €19,90

Meer informatie vind je op de website van Meindl

Deel dit artikel