Huize Ruurlo © foto Shutterstock

Vorige week vond de opening plaats van het Bruilschepad, een nieuw Klompenpad in de omgeving van Ruurlo. In het bijzijn van de vele vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren werd het startpaneel tijdens een feestelijke bijeenkomst onthuld.

Het Bruilschepad biedt je als wandelaar een mooie rondwandeling van elf kilometer door het buitengebied van Ruurlo. Het vertrek is bij de Boter-, Kaas- en Kampeerboerderij ‘n Ibink. Vervolgens voert de route je door de bossen rond Ruurlo, langs moerassige broeklanden, oude boerderijen van de buurtschappen De Bruil en De Haar en – vanzelfsprekend – langs het prachtige Huize Ruurlo. Met de ingebruikname van het Bruilschepad komt het totale aantal Klompenpaden op 151. Dus óp naar Berkelland en… klompen aan, rugzak op en gaan!

Brochure en app

Het Bruilschepad is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. Een brochure met beschrijving van de route en de bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij het startpunt bij Boter-, Kaas- en Kampeerboerderij ’n Ibink in Ruurlo en bij de VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op opengestelde terreinen van grondeigenaren, daarom geldt ook hier de regel dat honden verboden zijn (in verband met verstoring van vee en wild). Routenavigatie en info over het landschap en de cultuurhistorie zijn beschikbaar via de Klompenpaden app.

Meer informatie vind je op de website van Klompenpaden

Deel dit artikel