© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Wilde zwijnen leren spotten? Kom dan met de gids van Staatsbosbeheer op 27 september, van 19.00 tot 22.00 uur, speuren naar zwijnen. In Nationaal Park De Meinweg kun je onder begeleiding van een kenner een avond op zoek naar zwijnen. Sinds jaar en dag zijn er in De Meinweg veel zwijnen te vinden.

Deze dieren leven meestal in groepen die bestaan uit volwassen vrouwtjes (zeugen) en hun pubers en biggen. De mannetjes - de zogenaamde 'keilers' - struinen het liefst in hun eentje door de natuur. Een gids van Staatsbosbeheer kan je alles vertellen over de zwijnen. En als je heel stil bent en goed leert sluipen, dan is de kans groot dat je er écht eentje tegenkomt...

Kleed je in ieder geval warm aan, trek stevige wandelschoenen aan en kleding die niet ritselt. En neem je verrekijker mee.

Deze avondexcursie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. De kosten bedragen €7,00 voor volwassenen, €4,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Deze speurtocht is helaas niet geschikt voor mindervaliden. Zoals je zult begrijpen zijn honden niet toegestaan.

Uitgebreide informatie kun je vinden op de website van Natuurparken Limburg en eventueel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit artikel