Gids Jaap en Op Padcast-host Sophia
Gids Jaap en Op Padcast-host Sophia

IVN Natuureducatie heeft een ‘IVN Op Padcast’ gelanceerd. Dit is een podcastserie waarin de luisteraar mee op excursie wordt genomen door een IVN Natuurgids. Luisterend ‘op pad’ de natuur in. Elke aflevering is er een andere gids en wordt er een nieuw natuuronderwerp behandeld.

In de eerste aflevering neemt IVN-gids Jaap je mee om je alles te vertellen over de beuk. Hoe herken je een beuk eigenlijk? Wat gebeurt er als de bast van de beuk vol in de zon staat? Jaap weet echt alles van de beuk en vertelt er gepassioneerd en honderduit over. Binnen een half uur ben je niet alleen bijgepraat, maar heb je ook meteen zin om er zelf op uit te trekken!

wandelnieuws oppodcastOp Padcast-host Sophia luistert naar een gepassioneerd vertellende Jaap 

Er worden jaarlijks in het hele land zo’n 300 gidsen opgeleid door IVN. Daarmee is deze natuurorganisatie de grootste natuuropleider van Nederland. De meeste natuurgidsen zijn actief bij een plaatselijke IVN-afdeling en geven van daaruit excursies voor jong en oud. “Het is bijzonder om te horen waar de liefde voor de natuur is begonnen en hoe iemand uiteindelijk besluit natuurgids te worden,” vertelt Sophia, host van de Op Padcast. “Elke natuurgids is anders en daarmee is ook elke excursie anders. Het is echt een feestje om met zo’n gids op pad te gaan die je bruisend van enthousiasme  alle details deelt over bijvoorbeeld mossen in je tuin, verschillende waterdieren in de sloot of eetbare planten in het bos. Gidsen verbazen je steeds weer met hun uitgebreide kennis en hun bevlogenheid over de Nederlandse natuur.”

De podcast kun je hier beluisteren, maar dat kan ook via de bekende podcastspelers Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Veel plezier tijdens je excursie!

 

Deel dit artikel